Vijesti
Žuta štampa
Spot "Život je lijep" objavljen bez odobrenja
Kako je duet Hanke Paldum i Dženka Bosnalija dospio na YouTube?
29.05.2013. 13:00
Izvor: Avaz
Kako je duet Hanke Paldum i Dženka Bosnalija dospio na YouTube?
Hanka Paldum uveliko priprema teren za objavljivanje svog novog albuma pod nazivom "Što svaka žena sanja", a posebnu pažnju posvetila je prvim koracima, koje smatra veoma važnim na ovom putu. Upravo je zato s velikom nevjericom primila vijest da je duet "Život je lijep" ("Hayat Guzel"), koji je početkom godine otpjevala s Dženkom Bosnalijem (Cenk), objavljen na YouTubeu bez njenog znanja i saglasnosti.

Nepotrebna zbrka

Spot za ovu pjesmu sniman je u aprilu u Turskoj na obalama Češmea i Alačatija u produkciji zagrebačke kuće "Cinematix Studios Film Production", koja je video i postavila na internet.

- U nedjelju, kada sam se vratila iz Njemačke, čula sam da je nekoliko sati ranije spot objavljen i bila sam u šoku. Pitala sam se kako je došlo do toga i odmah sam reagirala. Poslala sam poruku Dženku, a u ponedjeljak sam tražila od "Cinematix Studija" da povuče snimak s interneta. Došlo je do nesporazuma. Producenti su mislili da nema ništa loše u tome ako, odmah nakon što završe svoj posao, postave spot na YouTube i bili su u kontaktu s Dženkom. On je, s druge strane, ponesen željom da što prije publici pokaže duet, odobrio njegovo objavljivanje - kaže Paldum te dodaje da je samo riječ o nepotrebnoj zbrci.

I Dženk Bosnali, Turčin bh. porijekla, priznaje da je postupio ishitreno.

- Istina, malo sam zeznuo, ali ko radi, taj i griješi. Zadao sam nam slatke muke, jer je pjesma već pobudila ogromno interesiranje i medija i publike i nadamo se da će, kada dođe vrijeme, biti pravi ljetni hit - smatra Bosnali.

Šalji dalje

Iako je prva dama bh. estrade od "Cinematix Studios Film Productiona" još u ponedjeljak zatražila da video povuče s YouTubea, njen zahtjev do jučer poslije podne nije ispoštovan i do tog termina "Život je lijep" imao je skoro dvije hiljade pregleda.

- Rečeno mi je da je to već završeno i da jedino može biti problem to što su mnogi link podijelili na društvenim mrežama i koristili opciju "šalji dalje", koja, navodno, ipak, može dovesti do toga da video bude prikazan - kaže Paldum.

Pjevačica ne odustaje od planova

Paldum ne odustaje od prvobitnog plana, a to je predstavljanje pjesme "Merak", a tek će nakon toga uslijediti promocija dueta "Život je lijep", i to u BiH i Turskoj.

- Na ovaj način, ispotiha, nikada nisam radila. Uradit ćemo promociju onako kako dolikuje uloženom trudu. Ne odustajem od svojih planova i prvo ću, u saradnji s agencijom "New Event" i "Hayat Productionom", predstaviti spot "Merak" pa tek onda "Život je lijep". Kako je već i dogovoreno, ponovo ću putovati u Tursku, gdje ću, zajedno s Dženkom, uraditi sve kako bismo naš duet promovirali na način kakav ova pjesma zaslužuje - kaže Paldum.