Vijesti
Žuta štampa
Sarajevo
'Konvoj' i 'Last Location' sutra nastupaju u okviru Muzičke scene Kaktus
06.06.2013. 12:00
Izvor: mojevijesti.ba
'Konvoj' i 'Last Location' sutra nastupaju u okviru Muzičke scene Kaktus
Na desetom koncertu u okviru 'Muzičke scene Kaktus', prvom u junu koji će biti održan u petak, 7. juna u amfiteatru Doma mladih, nastupit će poznata sarajevska grupa Konvoj te sarajevski sastav Last Location.
Ulaznice za ovaj koncert mogu se kupiti po cijeni od 10 KM, u što je uračunata i konzumacija pića u iznosu od dvije KM.
Koncert će započeti po završetku prijenosa utakmice Litvanija – BiH.
Sarajevska grupa Konvoj postoji od 1988. godine. U novembru 1995. snimaju prvi album 'Sa vremenom' koji izlazi 1997. godine. Iste godine 'Konvoj' je održao prvu veliku turneju u BiH.
Slijede albumi 'Bez razlike' (1998), 'Varijante i dumine' (1999) i 'Pun mjesec' (2004).
Bend kojeg čine Hamo Salihbegović (solo gitara, back vokal), Nedžad Merdžanović (vokal, gitara), Haris Varajić (bas gitara) i Bojan Crnogorac (bubnjevi) nedavno je predstavio novi single 'O slobodi'.
Bend Last Location je petočlani progressive rock i punk sastav iz Sarajeva, kojeg čine Dino Džihić (vokal), Muhamed Latić (gitara), Edin Mucić (klavijature), Ahmed Latić (bas) i Mirsad Kočić (bubnjevi).
Učestvovali su i u takmičenju 'Rat bendova', te tokom 2010. održali niz koncerata po Evropi, a trenutno rade na novom materijalu.
Projekt Muzička scena Kaktus pokrenut je s namjerom oživljavanja tradicije nekadašnjeg kultnog kluba 'Kaktus', koji je do 1992. godine egzistirao u sklopu Doma mladih i gdje su prve nastupe imali brojni, danas etablirani bh. izvođači.
Nakon nastupa bendova Konvoj i Last Location, u okviru Muzičke scene Kaktus nastupit će Jala, Bubba Corelli, Chi, Nedura i Šonn, Edo Maajka, Frenkie i Strava škola, te Kablovi i Jaje na oko, dok će na posljednjem koncertu, kojim će 5. jula biti završen ciklus koncerata Muzičke scene Kaktus, nastupiti bendovi Punkt i Unplugged Plug, saopćeno je iz Pres-službe Muzičke scene Kaktus.