Vijesti
Žuta štampa
Lada Tvrtković pobijedila na „Miss Exotic Worldu“
Titula na najvećem burlesknom takmičenju
17.06.2013. 12:00
Izvor: dnevniavaz.ba
Titula na najvećem burlesknom takmičenju
Lada Tvrtković, Sarajka koja širom svijeta izvodi burleskni šou, na takmičenju „Miss Exotic World“ održanom u Las Vegasu okitila se prestižnom titulom najbolji debitant. Seksepilna Lada prva je predstavnica Bosne i Hercegovine u historiji najznačajnijeg događaja u svijetu burleske „The Burlesque Hall of Fame Weekend“.
- Svi nastupi bili su impresivni, nevjerovatni i pokazali su kreativni raspon unikatne moderne vrste umjetnosti. Lada Redstar nas je jednostavno zadivila svojim performansom, baš kao i publiku – izjavila je Roksi D'Lajt (Roxi D'Lite), „Miss Exotic World 2010“. i jedna od sudija.
Plesačica umjetničkog imena Lada Redstar izjavila je kako je bila uključena u burlesknu zajednicu kao izvođač i podržavala je osam godina.
- Nakon što sam vidjela toliko izvrsnih performansa na ovom događaju i na manifestacijama širom svijeta, počastvovana sam nagradom za najboljeg debitanta. „The Burlesque Hall of Fame” jedini je muzej takve vrste i čast mi je biti dio ovakvog događaja te osvojiti glavnu nagradu – dodaje Lada.
Ističe da je veoma sretna jer nije odustala od svog sna.
- Mnogi su mi govorili da burleskna scena nije razvijena u Evropi i da bi se trebala nečim drugim baviti. Ovo je bilo moje prvo pojavljivanje na ovom događaju. Bilo je toliko talentiranih izvođača, ali ja sam uspjela ostvariti san. Pobijedila sam za Jugoslaviju koja više i ne postoji – zaključila je Lada.