Vijesti
Žuta štampa
Od muzike za film do filma za muziku
17.07.2013. 12:00
Izvor: Dnevni avaz
Od muzike za film do filma za muziku
"Nije sve u lovi" naziv je filma koji će premijerno biti prikazan 24. jula na Festivalu u Puli, a u kojem je hrvatski reditelj Dario Pleić iskoristio pjesmu "Vrijeme je" koja se nalazi na posljednjem albumu mostarskog benda "Zoster". Istovremeno, nastao je i videospot koji će publika ovih dana moći pogledati.
- Spot je rađen prema motivima iz filma, s tim da je reditelj snimio nekoliko dodatnih scena u kojima se pojavljujem i ja, i to kao narator. Bila je ovo sjajna saradnja, iz koje smo dobili muziku za film i film za muziku. Očekujem svakog momenta da me nazovu i kažu da je sve gotovo i da s fanovima mogu podijeliti link na internetu - kaže Mario Knezović, frontmen "Zostera", koji će u Puli prisustvovati premijeri filma.
I ove godine "Zoster" će nastupiti u glavnom gradu BiH u vrijeme održavanja Sarajevo Film Festivala, a koncert je zakazan za 18. avgust u Domu mladih u okviru "Sarajevo Music Stagea".
- Otkako postojimo, ne propuštamo SFF, bilo da smo dio zvaničnog programa ili sviramo na poziv nekoga sasvim drugog. Uglavnom, tu smo kao kod kuće - dodaje Knezović.