Vijesti
Žuta štampa
U Trebinju mi je prelijepo
14.08.2013. 12:00
Izvor: Moj portal
U Trebinju mi je prelijepo
Talijanska filmska diva Monica Bellucci doputovala je u utorak navečer u Trebinje gdje će snimati scene za film 'Na mliječnome putu' kojega režira kontroverzni Emir Kusturica.
U Trebinje je doputovala iz Pariza, a po dolasku u hercegovački grad održala je konferenciju za novinare na kojoj je izrazila zadovoljstvo što ponovno surađuje s Emirom Kusturicom.
Dodala je kako iznimno cijeni Kusturicu, te da ju je glavna uloga u njegovom filmu privukla zbog univerzalne poruke ljubavi koja se događa čak i u vremenu rata.
U Trebinju bi glumica trebala provesti sljedećih 10 do 15 dana koliko će trajati snimanje.
"U Trebinju mi je prelijepo i jake su emocije", istaknula je Bellucci, napominjući da je za potrebe filma učila sprski jezik, kao i da je upoznata s lokacijama na kojima će se snimati film.
Uz lokacije u Trebinju, film će se snimati na planini Zelengori zbog čega su angažirane i Oružane snage BiH i njihovo naoružanje, kao i na Hutovu blatu nedaleko Čapljine te na lokacijama u Srbiji.
Emir Kusturica na konferenciji za novinare predstavio je detalje filma, istaknuvši kako je film "Ljubav i rat" priča o ljubavi i ratu te da su u njemu pokrenute sve temeljne i egzistencijalne ideje o ljudskom životu.
Na novinarski upit zbog čega je za jednu od glavnih uloga izabrao Monicu Bellucci, Kusturica je kazao da je njezina uloga vrlo zanimljiva i da je ona može na pravi način "iznijeti".
"Za takvu ulogu ne postoji bolja osoba na svijetu od Monice. Kada bi vas pitali u koju ženu bi se mogli zaljubiti na prvi pogled, onda bi to svakako bila ona", istaknuo je Kusturica, koji u filmu igra Kostu, glavnu mušku ulogu.
Bellucci je u Trebinju dočekao veliki broj novinarskih ekipa.
Odsjela je u hotelu "Platani" u središtu grada. Mediji su naveli kako nije imala nikakvih posebnih zahtjeva te da su joj jelovnik i soba spremljeni kao i za druge goste.
Inače, film "Ljubav i rat", koji je rađen po scenariju i u režiji Emira Kusturice, je prvi igrani film iz Republike Srpske koji će se pojaviti na Canneskom festivalu 2014. godine.