Vijesti
Žuta štampa
"Halka" se predstavila u Tuzli, Bijeljini i Brčkom
Radosni smo zbog izvrsne reakcije publike
27.08.2013. 12:00
Izvor: dnevniavaz.ba
Radosni smo zbog izvrsne reakcije publike
Koncerti u Tuzli, Bijeljini i Brčkom bili su sjajno iskustvo, a posebno nas raduju izvrsne reakcije publike - kazao je Božo Vrećo, pjevač “Halke”, nakon nastupa koje je ovaj novoosnovani, ali već cijenjeni, ansambl održao proteklog vikenda.
Turneja u organizaciji agencije “Gramofon”, u čijoj je produkciji snimljen i objavljen “Halkin” album prvjenac, ima za cilj predstaviti širom Bosne i Hercegovine ovaj sastav i njihov repertoar koji donosi sevdah bez nepotrebnih primjesa i elemenata drugih muzičkih stilova.
Publiku na koncertima u tuzlanskom Bosanskom kulturnom centru, bijeljinskom Centru za kulturu i brčanskom Domu kulture činili su posjetioci različitih generacija ispraćajući pjesme gromoglasnim aplauzima, bez obzira je li riječ o kompozicijama “Kiša bi pala”, “Razbolje se šimšir list”, “Jablani se povijaju” ili o pjesmama koje su Božo Vrećo, Dino Šukalo, Adis Sirbubalo, Edvin Hadžić i Anes Beglerbegović premijerno izveli na koncertima.
Osim za interpretaciju, riječi pohvale upućene su i organizatoru koji je, osiguravajući produkcijske uvjete na visokom nivou, publici u Tuzli, Bijeljini i Brčkom ponudio nastupe kakvi su, nažalost, rijetkost kada su u pitanju kulturni događaji u našoj zemlji.
- U svim gradovima koje smo do sada posjetili publika je nakon koncerata bila oduševljena, tako da s još većom radošću očekujemo koncerte u Bihaću 5., Prijedoru 7. i Goraždu 12. septembra - naglasio je bubnjar Anes Beglerbegović.