Vijesti
Žuta štampa
Radimo pravu stvar
Ansambl "Halka" nastupio u Bihaću
07.09.2013. 14:00
Izvor: mojevijesti.ba
Ansambl "Halka" nastupio u Bihaću
Nakon nekoliko dana pauze, ansambl "Halka" preksinoćnjim nastupom u Kulturnom centru Bihać nastavio je bh. turneju na kojoj predstavlja album prvjenac nastao u produkciji izdavačke kuće "Gramofon".
- Koncert u Bihaću bio je jedan od najljepših u prvom dijelu naše promotivne turneje, a publika nas je kao i u svim gradovima prihvatila s oduševljenjem. Dosadašnji koncerti su ispunili naša očekivanja. Publika u cijelosti prihvata naš repertoar, što je još jedna potvrda da je ono što radimo prava stvar. Uz to, našu publiku čine sve generacije - kazao nam je vokal Božo Vrećo.
I nastup u Bihaću protekao je uz mnogo emocija, a izvedbe starih bosanskih pjesama ispraćene su velikim aplauzom i ovacijama. Božo Vrećo, Dino Šukalo, Adis Sirbubalo, Edvin Hadžić i Anes Beglerbegović karavan su premjestili u Prijedor, inače Anesov rodni grad, gdje će večeras u Pozorištu održati koncert.
Nakon toga, 12. septembra dočekat će ih publika u Goraždu, a potom 4. oktobra i u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici.