Vijesti
Žuta štampa
Prošlo je već pet godina, Massimo i Bare o Dini Dvorniku: "Puno je utjecao na današnje klince"
09.09.2013. 12:00
Izvor: 24sata.info
Prošlo je već pet godina, Massimo i Bare o Dini Dvorniku: "Puno je utjecao na današnje klince"
Prošlo je već pet godina od prerane smrti neprežaljenog majstora ritma, supertalentovanog muzičara velike karizme. Dino Dvornik preminuo je u Zagrebu u 45. godini života i ostavio svoje obožavatelje, ali i kolege u šoku i nevjerici.
Nema generacije koja nije čula za Dinu Dvornika. Tri puta je osvojio prestižnu nagradu Porin, a okušao se kratko i u glumi. Njegovi kolege i danas o njemu govore s posebnim poštovanjem. Dino Dvornik, nije bio samo dobar muzičar, nego puno više, kaže njegov kolega Massimo.
"Što se možda nije reklo o Dini je da je on prvenstveno bio dobar momak. Bio je vrlo dobra i topla osoba, puna želje da se pomogne bilo kome. Dino je bio specijalan. Užasno mi je krivo što ga nema jer vjerujem da, ako je moja muzika uspješna u ovom trenutku, mislim da bi Dino tek napravio najbolje albume svog života", istaknuo je Massimo.
Kolega i prijatelj Goran Bare o njemu ima samo riječi hvale, prenosi Index. Osim što je bio dobar čovjek bio je umjetnik koji je promijenio muzički smjer u Hrvatskoj, smatra Bare.
"Dino je bio Dino. Više je gledao MTV-je, nego što je mislio o nekoj umjetnosti. On je ipak funk muziku, soul muziku donio tu u Hrvatsku, puno je utjecao na ove današnje klince", kazao je Bare.
Dino nažalost nije doživio objavljivanje svojeg posljednjeg albuma 'Pandorina kutija' koji je dočekan odobravanjem publike i kritike. Ipak, ostavio je još jedan trag koji će biti primjer i inspiracija svim kolegama sa scene kao i onima koji tek dolaze.