Vijesti
Žuta štampa
Hrvatska zvijezda upriličila sjajnu večer na tvrđavi Kastel
Massimova magija očarala Banjalučane
30.09.2013. 12:00
Izvor:
Massimova magija očarala Banjalučane
Na ljetnoj pozornici banjalučke tvrđave Kastel preksinoć je upriličen najljepši mogući oproštaj od sezone muzičkih događaja na otvorenom u ovom gradu. Nekoliko hiljada Banjalučana uživalo je u koncertu Massima Savića.
Na Kastelu se desila prava magija, a koncert je organiziran i izveden do perfekcije.
Ostvareni san
Na događaju koji je bio posvećen 35. godišnjici Massimove uspješne muzičke karijere, redali su se hitovi s posljednjeg albuma "Dodirni me slučajno", zatim stari hitovi te obrade nekoliko najpopularnijih pjesama izvođača iz regiona, a promoviran je i singl "Suze nam stale na put".
Jedan od najvećih hrvatskih muzičara tokom dva sata nastupa razmjenjivao je pozitivnu energiju s banjalučkom publikom koja je to prepoznala i do samog kraja nije prestala uglas pjevati njegove hitove i uzvraćati emocije.
Publika je pjevala uglas s hrvatskom zvijezdom
- Prije tri dana sam sanjao da nastupam na Kastelu. Ovo je atraktivan prostor i uživat ćemo u magiji muzike i ove tvrđave - kazao je Massimo.
Razmjena emocija
Banjalučka publika mu nije dozvolila da olako napusti ljetnu pozornicu te ga je dva puta vraćala na bis, a cijeli prostor bio je popunjen do posljednjeg mjesta.
- Sve je urađeno besprijekorno. Kada je Massimo posljednji put dolazio u Banju Luku, u martu ove godine, nisam mogla sebi oprostiti što nisam otišla. Sada sam sve nadoknadila. Razmjena emocija je bila nevjerovatna. Oduševljena sam - kazala je Banjalučanka Aleksandra Krecelj.
Massimov koncert ujedno je bio i posljednji pred veliko renoviranje banjalučke tvrđave koje će trajati naredne dvije godine.