Vijesti
Žuta štampa
Žiri regionalnog šoua "X Factor" imao težak zadatak
Dalje idu 33 kandidata, sedam je iz BiH
13.12.2013. 12:00
Izvor: avaz.ba
Dalje idu 33 kandidata, sedam je iz BiH
Nakon što su završene audicije za popularni regionalni šou "X Factor", koji se već neko vrijeme emitira na televiziji Pink BH, muzički talenti su se preksinoć predstavili u radnom kampu. Pred žirijem u sastavu Emina Jahović, Željko Joksimović, Kiki Lesendrić i Kristina Kovač takmičari su prvi put nastupili u grupama.
Od 130 kandidata koji su se borili za nastavak takmičenja, žiri je imao težak zadatak izabrati 33 najbolja. Među takmičarima koji su prošli dalje sedam je iz BiH. Kandidati su nakon toga podijeljeni u grupe kojima će svako od članova žirija biti mentor.
Tako su, između ostalih, svoje mjesto u šouu dalje osigurali Lukijan Ivanović iz Banje Luke i Sarajlija Haris Ćato, kojima će mentorica biti Emina Jahović, te 13-godišnja Ilma Karahmet iz Kiseljaka, koju će obučavati Kiki Lesendrić. Željko Joksimović bit će mentor Maidu Hećimoviću iz Orašja, dok su u grupi Kristine Kovač Tuzlak Armin Malikić, Vanja Mišić iz Banje Luke te duet "Mouse Miles", koji čine studenti Jasmin i Vedad iz Zenice.