Vijesti
Žuta štampa
Prepuna dvorana u Kaknju
Deni ostvario još jedan životni san
16.12.2013. 12:00
Izvor: avaz.ba
Deni ostvario još jedan životni san
Prvi solistički koncert Deniala Ahmetovića, u prepunoj kakanjskoj sportskoj dvorani, na pet minuta vidjelo je i milionsko tv gledalište, kada se u 21 sat, uživo, u dvoranu uključila Televizija Hayat, tokom emisije Eliminacije ZMBT 6.
Bio je to jedan od nekoliko najljepših dijelova ovog koncerta. Na sceni su bili Deni, Fikret i Amar, i ne samo oni. Na sceni je bilo i više od tri hiljade glasova i šest hiljada ruku podignutih u ritmu pjesama „Nemam vremena za tugu“ i „Nema ljubavi dok je Bosna ne rodi“.
Cijeli svijet je vidio i čuo kako Kakanj pjeva, koliko Deni voli svoj grad i koliko kvalietetno, Hayat muzička produkcija, prati svoga pobjednika. Sve, kao da je bio san. Poslije trosatnog pjevanja, na press konferenciji, Deni je i rekao da je koncert u njegovom gradu ostvarenje sna i da sada ide u potragu za novim snovima. Ostvarenje Denijevih životnih snova, počelo je ove godine u Zetri 12. aprila, kada je pred 20 hiljada gledalaca postao pobjednik ZMBT 5.
Podsjećamo, svoj prvi solistički koncert, ovaj osamnaestogodišnjak pripremao je i otpjevao pod sloganom „Za grad sa kojim sam rastao“. U tome mu je pomogao i njegov bend, i specijalna gošća, Ivana Selakov, kojoj nije bilo daleko, da iz Beograda doputuje u Kakanj, i zajedno sa Denialom otpjeva pjesmu „Daleko“. Na samom početku koncerta, odličan nastup, poslije tri Denijeve pjesme imao je i Ermin Kubat, Kakanjac, koji se ove godine takmiči u ZMBT 6.