Vijesti
Žuta štampa
Novi projekt sarajevske pjevačice
Maya Sar otvara školu pjevanja
24.09.2014. 12:00
Izvor: avaz.ba
Maya Sar otvara školu pjevanja
Osim što vrijedno radi na novom albumu, sarajevska pjevačica Maya Sar angažirana je i na novom projektu. Riječ je o školi pjevanja pod nazivom Muzički atelje "Maya Sar", koji planira pokrenuti od oktobra, a nalazi se u Međunarodnom centru za djecu i omladinu na Grbavici.
- Već dugo razmišljam o tome, potaknuta konstantnim upitima kolega, djece, kao i zrelijih osoba koje vole muziku i poštuju moj rad. Želim da svoje pedagoško, studijsko i scensko iskustvo prenesem ljubiteljima muzike raznih generacija - kazala je Maya.
Dodaje da u okviru Muzičkog ateljea "Maya Sar" postoji vokalni studio koji je namijenjen svima onima koji žele razviti ili unaprijediti svoje pjevačke sposobnosti, bilo da se radi o početnicima ili afirmiranim pjevačima, te škola klavira koja obuhvata program od početnog do naprednog nivoa.
- Akcent je na modernim stilovima pjevanja kao što su pop, R'n'B, i soul i primjenjivanju savremenih metoda koje su popularne u cijelom svijetu. Posebno se radujem što postoji pjevaonica, grupa za najmlađe od četiri do osam godina, koji će kroz jedan ležeran pristup, prilagođen uzrastu, ući u svijet muzike - istaknula je Maya.