Vijesti
Žuta štampa
Obilježavanje 40. rođendana najveće grupe na ovim prostorima
“Bijelo dugme” svirat će i u Tirani
19.08.2015. 12:00
Izvor: avaz.ba
“Bijelo dugme” svirat će i u Tirani
Nakon sjajnih koncerata u Mostaru i Puli, održanih u sklopu turneje “Ko ne poludi, nije normalan”, kojom Goran Bregović obilježava 40. rođendan “Bijelog dugmeta”, kako doznajemo, već su poznati termini narednih nastupa.
Datumi nastupa
Bregović će u novembru i decembru, sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane te sa pjevačem Alenom Islamovićem, kao i gostom Mladenom Vojičićem Tifom, održati koncerte u inozemstvu, a što se tiče regiona, do konca godine nastupit će u Rijeci (Arena, 27. novembra), Zagrebu (Arena, 28. novembra), Splitu (Arena, 4. decembar) te 19. decembara u Osijeku.
Adis Gojak, producent turneje “Ko ne poludi, nije normalan”, govoreći o sjajnim koncertima u Mostaru i Puli, dodaje i da je Tifa rado viđen gost u ekipi te da je svima drago što im se pridružio.
Koncert u BiH
Kako nam je otkrio Gojak, krajem oktobra koncert povodom rođendana najveće grupe na ovim prostorima bit će upriličen i u Tirani, čiji je Bregović počasni građanin.
- S ljudima iz Tirane sastanak ima u srijedu, kada ćemo dogovoriti detalje ovog koncerta – govori Gojak.
Što se tiče koncerata u Sarajevu i još nekim bh. gradovima, oni su u planu naredne godine, a već sada se planiraju iznenađenja za publiku.
Gojak sa pjevačima “Bijelog dugmeta”
CD iz Pule
Kako nam je rekao Gojak, uskoro će biti objavljen CD, na kojem će se nalaziti snimak koncerta iz pulske Arene.
- Bio je to rijetko viđen koncert u Areni i zaista bi bilo šteta da sve to nije snimljeno – dodaje Gojak.
Veliki uspjeh
Koncert u Puli bio je dvadeseti od 14. juna 2014., kada je u Ljubljani počela turneja “Ko ne poludi, nije normalan”.
- S obzirom na obaveze Gorana Bregovića koje ima na svjetskoj turneji s Orkestrom za svadbe i sahrane, 20 koncerata je veliki uspjeh – kaže Gojak.