Vijesti
Žuta štampa
Bh. kantautor na beogradskoj pozornici
SLUČAJ ČIPKASTA KOŠULJA Kako je Fuad Backović Deen prokomentirao stajling Dine Merlina
27.10.2015. 12:00
Izvor: avaz.ba
SLUČAJ ČIPKASTA KOŠULJA  Kako je Fuad Backović Deen prokomentirao stajling Dine Merlina
Tokom proteklog vikenda održana su dva beogradska koncerta Dine Merlina koja još odzvanjaju regijom. Osim što je više od 40.000 ljudi s oduševljenjem i ovacijama ispratilo bh. kantautora s beogradske pozornice, koncert su pratile i kontroverze.
Medijske napade od strane nekih srbijanskih medija na Dinu Merlina osudilo je Nezavisno udruženje novinara Srbije, kazavši kako su dotični mediji u svojim neosnovanim osudama koristili nacionalističku retoriku. Slično je postupila i srbijanska zvijezda Jelena Karleuša.
S druge strane, modne gurue zaintrigirala je crna čipkasta košulja Dine Merlina koja je bila sastavni dio pjevačevog stajlinga predvođenog za beogradski koncert.
Već odavno se zna da je London glavni izvor modne inspiracije za bh. zvijezdu.
A njegov mlađi kolega, Fuad Backović Deen, predstavnik Bosne i Hercegovine na Eurosongu 2004 ovako je na svom Facebooku prokomentirao čipkanu košulju:
"2005 moja malenkost i 2015 u Beogradu sjajni Dino Merlin. Meni su tad za ovakav styling svasta govorili... Dinu smatram sjajno obučenim čovjekom koji se izdvaja od ostalih i koji itekako ima stila!!!", prenose mediji status Fuada Backovića Deena.