Vijesti
Žuta štampa
Amar Jašarspahić se oženio i čeka prinovu
GILE: Sretan sam, beba stiže u februaru
10.12.2015. 12:00
Izvor: avaz.ba
GILE: Sretan sam, beba stiže u februaru
Pjevač Amar Jašarspahić Gile itekako ima razloga da bude zadovoljan kako poslovnim tako i privatnim životom. Cijela ova godina protekla je u znaku mnogobrojnih nastupa širom BiH i inozemstva, zbog čega je prolongirana promocija drugog albuma.
Malo slavlje
No, kada je privatni život u pitanju, kako je za „Dnevni avaz“ potvrdio popularni Gile, nedavno se oženio svojom dugogodišnjom djevojkom.
- Ispunjen sam na poslovnom planu, materijalno sam osigurao roditelje i sebe. Tako da sam poželio da se i ja skrasim. Sretan sam. Malo slavlje održano je u krugu porodice, prijatelja i kolega s estrade - ekskluzivno otkriva Gile za „Dnevni avaz“.
Osim što je uplovio u bračne vode, popularni pjevač će uskoro postati i otac. Naime, njegova supruga Ena je u poodmakloj trudnoći.
- Moja supruga će bebu na svijet donijeti u februaru. Tada ćemo prirediti slavlje za sve prijatelje i kolege - govori Jašarspahić.
Vrijedno radi i stalno nastupa pa su do kraja ove godine pred Giletom gostovanja u Makedoniji, Luksemburgu, Turskoj, Rumuniji, Zenici, Sarajevu, Jelahu i Ilijašu. Najluđu noć popularni pjevač će dočekati s publikom u Danskoj.
Emotivna balada
Uporedo s nastupima, posljednji period obilježio je i rad u studiju, pa Giletova publika uskoro može očekivati i novu pjesmu. Numeru potpisuje Saša Matić.
- Pjesma je rađena posebno za mene. Radi se o emotivnoj baladi koja nosi naziv „Tebi život ide dalje“. Vjerujem da je odlična i da će se dopasti publici - govori Jašarspahić.
Poklon od Olivera Dragojevića
Za nadolazeći drugi album Amar Jašarspahić pažljivo bira pjesme. Da bi krajnji ishod njegovog muzičkog projekta bio što bolji, uskoro ponovo ulazi u studio, gdje planira otpjevati još nekoliko pjesama.
- Još jednu pjesmu koja će se naći na albumu potpisuje mi Saša Matić, a jednu sam dobio na poklon od legendarnog Olivera Dragojevića - otkriva Gile.