Vijesti
Žuta štampa
Večeras prva polufinalna večer takmičenja
Marija Šerifović uputila ohrabrujuću poruku predstavnicima BiH na Eurosongu 2016
10.05.2016. 12:00
Izvor: avaz.ba
Marija Šerifović uputila ohrabrujuću poruku predstavnicima BiH na Eurosongu 2016
Povodom večerašnjeg nastupa predstavnika Bosne i Hercegovine, Deena, Dalal, Ane i Jale, na polufinalnoj večeri Eurosonga 2016., na Facebooku se oglasila Marija Šerifović. Ona je uputila poruku našim takmičarima i poželjela im sreću u večerašnjem nastupu.
- Prijatelju moj Fuad Backović Deen. Žeim ti svu sreću sveta, kako tebi tako i ostatku ekipe! Znam da znaš da se "vi" tu više ništa ne pitate ali isto tako znam da ste uradili sve što je bilo u vašoj moći. Tako da samo hrabro! Pevajte za sebe, da vama bude lepo, da vasa srca budu puna i da vi budete zadovoljni - a ako to uspete sigurna sam i da ce drugi to prepoznati! Good luck! - napisala je Šerifović na svom Facebook profilu.
Podsjećamo, prvo polufinalno veče ovogodišnjeg Eurosonga bit će održano večeras u Stokholmu, kada će nastupiti predstavnici Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Finske, Moldavije, Jermenije, Grčke, Mađarske, Rusije, Holandije, San Marina, Azerbejdžana, Kipra, Malte, Bosne i Hercegovine, Estonije, Češke, Islanda i Austrije i crnogorska grupa Highway.
Detalj sa generalne probe bh. predstavnika
Drugo polufinale bit će održano 12. maja, a finale je 14. maja.
Na najpopularnijem muzičkom takmičenju ove godine učestvuje 41 zemlja Evrope i Australija, a način glasanja od ove godine je izmijenjen u odnosu na dosadašnji sistem.
Za favorita na kladionicama važi ruski predstavnik Sergej Lazarev.