Vijesti
Žuta štampa
Edo Maajka
U Zagrebu je lakše biti Jevrej, nego musliman
24.10.2016. 12:00
Izvor: mojportal.ba
U Zagrebu je lakše biti Jevrej, nego musliman
Edo Maajka ili Edin Osmić, što je ime po kojem ga znaju porodica i organi reda, u zagrebačkom će KSET-u večeras ima povratnički koncert.
Najpoznatiji i najuticajniji balkanski MC, nakon četiri i pol godine boravka u Tel Avivu, ponovno je, dakle, u gradu koji ga je, više nego rodno Brčko ili Tuzla - gdje je počeo s rapom - formirao i u kojem je odrastao i kao muzičar i kao javna ličnost koja vlastite sudove ne mijenja u skladu s trendovima i mogućoj koristi od prilagođavanja histeričnoj većini.
U razgovoru za Express.hr Edo Majka dao je zanimljiv odgovor na pitanje: Strahuješ li da će supruga (Jevrejka) imati neugodnosti u Zagrebu zbog antisemitizma?
- Nasreću, to u Zagrebu još nismo doživjeli. Ovdje se čak hanuka slavi u centru grada, bez osiguranja i policije s dugim cijevima. Ja bih rekao da su Zagreb i Hrvatska više jew friendly nego muslim friendly... Uglavnom, objasnio sam joj, a zna i ona da ima svakakvog svijeta svugdje, u Tel Avivu imaš ljudi koji su znali biti duboko razočarani njom jer je udana za mene, sina Ishmaelova", rekao je Osmić