Vijesti
Žuta štampa
Legendarni bh. pjevač
Uoči koncerta u Areni Zagreb, Dini Merlinu dodijeljena tri diskografska priznanja!
09.11.2016. 12:00
Izvor: avaz.ba
Uoči koncerta u Areni Zagreb, Dini Merlinu dodijeljena tri diskografska priznanja!
Na konferenciji za novinare održanoj u novom studiju Croatia Recordsa i CMC televizije u Zagrebu, najavljen je koncertni spektakl godine – koncert "Dino Merlin – Arena Zagreb" koji će se održati 3. decembra 2016. u sklopu turneje "Hotel Nacional".
Tom je prilikom Dino istakao da mu je velika čast biti u prostorijama Croatia Recordsa jer je to hram diskografije te je podsjetio okupljene na važnost koju je predstavljao svaki posjet nekadašnjem Jugotonu. Koliko mu je bitan nadolazeći nastup pred zagrebačkom publikom, Dino je slikovito opisao riječima:
"Kako je rimski car Cezar bio fokusiran isključivo na Rim, tako sam i ja skroz usmjeren na koncert u Areni i želim mu se potpuno posvetiti", a činjenicu da je Arena gotovo rasprodana mjesec dana prije koncerta komentirao je riječima da "u današnje vrijeme, kada su ljudi komotni toliko da čak i prodaja naranči u svijetu pada jer se ljudima ne da guliti ih, izuzetno cijeni svakog ko je odlučio odvojiti vrijeme i doći na njegov koncert jer to zahtijeva posvećenost".
Priznao je da je dosta strog i od svojih suradnika traži puno jer i on sam daje sve od sebe u procesu stvaranja i prezentiranja svoje glazbe. Dino je naglasio i kako je zagrebački koncert jedna od posljednjih etapa, ali i kruna turneje "Hotel Nacional" koja je započela još 2014. godine objavljivanjem istoimenog albuma.
Nakon najave koncerta uslijedila je svečana dodjela nagrade za dijamantnu nakladu albuma "Hotel Nacional" koju je Dini dodijelio Branko Komljenović, dopredsjednik Hrvatske diskografske udruge, naglasivši da su takve naklade "praznik za diskografiju".
Nagradu za zlatnu nakladu albuma "Dino Merlin – The Ultimate Collection" te posebno priznanje za 100 hiljada prodanih primjeraka edicije "The Ultimate Collection" Dinu je dodijelio direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac, rekavši da je ponosan što je upravo Croatia Recordsu iskazana čast i povjerenje izdavanja i distribucije Dinovih albuma po cijelome svijetu. Babogredac je priznao i kako se osobno izuzetno veseli najavljenom koncertu jer je za njega svaki Merlinov koncert "neponovljiv doživljaj i iskustvo koje bi preporučio svakome".
Merlin je mnogobrojnim medijima ispričao i zanimljivu pozadinu imena albuma - "Hotel Nacional" je ime hotela koji se nalazio preko puta njegove osnovne škole na koji mu je pogled često bježao kada bi imao sat matematike, fizike i hemije, predmeta koje nije volio, te je zamišljao kako hoda njegovim hodnicima i sobama. Danas je taj hotel devastiran, kao i duh većine ljudi, ali se Dino nada da će hotel, kao i ljudski duh uskoro biti obnovljen.