Vijesti
Žuta štampa
Sarajevo
Novogodišnji spektakl Dine Merlina: Bez televizijskog prijenosa sa Trga Bosne i Hercegovine?
30.11.2016. 02:30
Izvor: mojportal.ba
Novogodišnji spektakl Dine Merlina: Bez televizijskog prijenosa sa Trga Bosne i Hercegovine?
Činjenica da će jedna od najvećih muzičkih zvijezda u regionu Dino Merlin nastupiti na otvorenom za doček Nove godine u Sarajevu obradovala je sve Bosance i Hercegovce, ali prema posljednjim informacijama u spektaklu će moći uživati samo prisutni na Trgu BiH, jer još nije postignut dogovor o prijenosu sa nekom od televizijskih stanica.
Naime, nekoliko televizija izrazilo je želju da u svojoj programskoj shemi ima ovaj ekskluzivni sadržaj, piše Faktor.
Kako je rekla Amra Zolj, izvršni direktor programa i produkcije TVSA, oni su uputili zahtjev za prijenos novogodišnjeg dočeka, ali još nisu dobili zvaničan odgovor.
''Željeli smo prenositi doček sa Trga Bosne u Hercegovine i to bi nekako bilo najlogičnije. Još sa sigurnošću ne mogu niti potvrditi niti demantirati da li će naši gledaoci moći uživati u prijenosu. Mi smo još na stand by i sve je pod znakom pitanja. Mnogo je izvjesnije da na TVSA neće biti prijenosa, nego da će ga biti'' - kaže Amra Zolj za Faktor.
Kontaktirali smo i Dejana Kukrića, urednika Zabavno-muzičkog programa BHT1, koji nam je rekao da u programskoj shemi BHT1 trenutno nema prijenosa centralnog novogodišnjeg dočeka u Sarajevu.
''Ako se postigne dogovor oko produkcije i prijenosa naravno da će ovaj spektakl dobiti svoje mjesto na BHT1'' – rekao je Kukrić, dodavši da će oni za novogodišnje praznike emitirati veliki broj zanimljivih muzičkih sadržaja kao što su koncerti Željka Joksimovića, Marije Šerifović, Maye Sar, te novogodišnji koncert Bečke filharmonije.