Vijesti
Žuta štampa
Muzici s ljubavlju
Jasna Gospić priredila omaž rodnom gradu i obilježila 40 godina rada
07.04.2017. 12:00
Izvor: klix.ba
Jasna Gospić priredila omaž rodnom gradu i obilježila 40 godina rada
Bosanskohercegovačka pjevačica Jasna Gospić okupila je u sarajevskom Domu mladih velika muzička imena. U intimnoj atmosferi punoj emocija Jasna je obilježila 40 godina rada, proslavila Dan grada Sarajeva i priredila svojevrstan omaž sarajevskoj pop-rock školi.
"A nema noći, nema dana da me ne zaboli rana. Vjetar nosi sa svih strana moje lišće sa Balkana", poručila je Jasna pjesmom "Lišće sa Balkana" kojom je otvorila koncert.
Ovoj rođenoj Sarajki s adresom u Pragu Sarajevo predstavlja radost i sretna je, kaže, što na ovaj dan nastupa u glavnom gradu BiH.
"Sarajevo je nekad bilo drugačije, ali poslije nekog vremena će opet biti drugačije. Sve je u pokretu, pa i grad. Moja vremena su bila drugačija ali Sarajevo volim i voljet ću ga šta god da bude", rekla je Jasna.
Prisjetila se 1977. godine kada je sa grupom Ambasadori prvi put nastupila i pred punom dvoranom "Mirza Delibašić" otpjevala hit "Dođi u pet do pet".
"Sjećam se tih početaka na način na koji ih može pamtiti jedna šesnaestogodišnjakinja. Nisam bila svjesna dešavanja i to je dobro jer da sam bila svjesna odgovornosti vjerovatno bih imala ogromnu tremu. Ja sam to prošla kao djevojčica, to mi je bilo ostvarenje sna i bukvalno mi se preko noći dogodila bajka koja je odredila m oj život jer i danas živim u muzici i s muzikom", rekla je.
Iako je počela pjevati slučajno naglašava da je za nju muzika ljubav. Sve vrijeme Jasna se rukovodila upravo osjećajem ljubavi, birala lijepe pjesme i trudila se da ne koketira s trendovima.
"Jedan segment muzike je dio muzike segment je showbizz, ali postoj i jedan paralelni muzički svijet koji je krasan, a koji traje od sedamdesetih godina do danas. Vidite po mojim gostima koji su i danas velike zvijezde. Još uvijek pjevamo njihove pjesme, jer ono što ne valja brzo prođe a ostaje kvalitetna muzika", zaključila je Jasna.
Gosti na Jasninom rođendanskom koncertu bili su: Goran Karan, Halid Bešlić, Duško Kuliš, Mustafa Šantić, Dženan Jahić, Sergej Ćetković i Željko Samardžić.