Vijesti
Žuta štampa
Brano Jakubović objasnio zašto je pokazao tri prsta u Šibeniku: Samo me zanima normalizam
08.01.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
Brano Jakubović objasnio zašto je pokazao tri prsta u Šibeniku: Samo me zanima normalizam
Ovih dana društvenim mrežama i medijima kruži fotografija na kojoj Brano Jakubović, član Dubioza kolektiva, na koncertu u Šibeniku pokazuje tri prsta. Tim povodom reagirao je i sam Brano, objasnivši šta se zapravo dogodilo i zašto je to uradio.
"Pošto su to bili moji prsti, a vidim da se neki ljudi jako nerviraju, odlučio sam da napišem nekoliko rečenica o tome, jer me do sada niko nije ništa pitao, a i što bi, kada tri prsta uvijek samo jedno znače", kaže Brano.
Tri sporna prsta je, objašnjava, podigao kako bi odgovorio na pitanje tehničara koji je iza kamere u prolazu pitao "U koliko sati idemo u hotel?".
"Ja nisam ljubitelj patriotizama, nacionalizama i isključivo me zanima 'normalizam' u kojem možeš biti gej ili strejt, musliman, jevrej, kršćanin ili budista, vegetarijanac ili mesojed, Srbin, Hrvat, Bošnjak ili nešto deseto.... I sve je ok dok nisi pakšu. Još nešto me kopka. Šta bi bilo da smo u hotel trebali krenuti u 2, a ne u 3 sata? Da li to znači da bih sa dva prsta pokazao znak koji su hrvatski branitelji koristili u Domovinskom ratu ili bih izgledao kao Lenon koji se zalaže za mir u svijetu? Ne, to bi samo značilo da ću spavati jedan sat duže. A i ja sam budala, od sada ću tražiti da na spavanje idemo najkasnije u 1 iza ponoći, pa ću rahat moći pokazivati jedan prst, i to onaj srednji. Na to se izgleda niko ne ljuti, a i dobit ćemo dodatni sat spavanja", objasnio je Brano.