Vijesti
Žuta štampa
Goran Bregović će održati koncert ovog ljeta na Bijeloj tabiji u Sarajevu
29.01.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
Goran Bregović će održati koncert ovog ljeta na Bijeloj tabiji u Sarajevu
Bh. muzičar Goran Bregović održat će koncert u Sarajevu ovog ljeta na kojem će promovirati svoj novi album "Tri pisma iz Sarajeva" koji je postigao veliki uspjeh u svijetu, a posebno SAD-u gdje je prvi na listi najprodavanijih CD-ova iTunesa.
Kako nezvanično saznajemo, koncert bi mogao biti održan na Bijeloj tabiji u Sarajevu, a izvest će ga sa Sarajevskom filharmonijom. S obzirom na to da je kapacitet mjesta limitiran na ovom mjestu, koncert će biti VIP karaktera. Već sada postoji veliko interesovanje svjetskih medija, a pojavili su se i zahtjevi za prenos koncerta uživo.
Tačan termin koncerta još nije poznat, ali postoji velika mogućnost da bude organizovan tokom Sarajevo Film Festivala. Koncert će podržati i Grad Sarajevo.
Album je inspirisan Hrišćanstvom, Judaizmom i Islamom. Album "Tri pisma iz Sarajeva" šalje poruku mira, uzajamnog razumijevanja i predstavljaju kulturne razlike kao nešto što bi trebalo da cijenimo, umjesto da se sa njima borimo. Također, predstavlja multikulturalnost i multietičnost Sarajeva.
Sastoji se od 11 pjesama, a na njemu se pojavljuje svjetski poznati Rasahid Taha iz Alžira, Asaf Avidan iz Izraela i Bebe iz Španije.