Vijesti
Žuta štampa
MOSTARAC DINO MEMIĆ OSVOJIO DVIJE NAGRADE: Nije lako zapjevati himnu mog grada!
25.05.2018. 12:00
Izvor: avaz.ba
MOSTARAC DINO MEMIĆ OSVOJIO DVIJE NAGRADE: Nije lako zapjevati himnu mog grada!
Mostarac Dino Memić, jedan je od onih koji je iskreno osvojio srca publike, a kako kaže, to je poseban osjećaj. Zbog njih kaže, radi sve ovo, a to je potvrdio i žiri po čijem sudu je i osvojio drugo mjesto, a prvo po ocjenama publike. Sve ovo vrijeme mu je pomagala želja i volja da se pokaže u najboljem svjetlu iz kruga u krug i da ne iznevjeri sve one koji su ga bodrili i bili mu najveća podrška.
– Prelijep je osjećaj zapjevati himnu mog grada “Čudna jada od Mostara grada”. Ali isto tako moram istaći da je i odgovornost bila ogromna, jer nije mala stvar odlučiti se na tako hrabar korak – kaže Dino. Priča, kako je svaki član žirija poseban i da je svaki od njih veličina u ovom poslu. Bili su, kažu, velika podrška za sve njih i svaku je kritiku shvatao kao podstrek da svaki put bude sve bolji, te dodaje da je sa svima ostao u dobrim odnosima. – Nisam se ni sa kim zamjerio, čak sam sa većinom ostao u kontaktu i u jako dobrom odnosu – kroz osmijeh dodaje.
Na pitanje da li smatra da su pobijedila tri najbolja vokala, kazao je kako ne bi izdvojio nikoga, jer svi su finalisti, za njega bili pobjednici. Posebno ističe poštovanje prema Enesu Begoviću, jer kaže, kako i ne bi poštovao nekoga ko ima tako uspješnu i kvalitetnu karijeru.
– Enes je zaista poseban, naravno da poštujem nekoga ko iza sebe ima toliko hitova. A dugo će ostati zapamćeni svi članovi žirija, jer svi su na neki način posebni – priča Memić. I za kraj razgovora, kaže kako se prvenstveno želi posvetiti školi, kao što je to do sada radio u “ZMBT”, a onda će kako kaže, razmisliti o svemu detaljno i odlučiti o daljim planovima.