Vijesti
Žuta štampa
Amel Ćurić odličnom imitacijom Barryja Whitea ušao u finale "Tvoje lice zvuči poznato"
06.06.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
Amel Ćurić odličnom imitacijom Barryja Whitea ušao u finale "Tvoje lice zvuči poznato"
Izvanrednom imitacijom legende američkog soula Barryja Whitea, bosanskohercegovački pjevač Amel Ćurić ušao je u finale hrvatskog zabavnog showa "Tvoje lice zvuči poznato".
Ćurić je izveo pjesmu "Let The Music Play", a od prvog trenutka kad je kročio na scenu, kao da se pretvorio u Barryja. Uspio je imitirati gotovo sve njegove pokrete tijela, jedinstvenu boju glasa i prepoznatljivi osmijeh. Žiri i publika su Amelov trud i talent prepoznali i ovog puta.
"Barry je dobra prilika za dobru transformaciju. On je toliko vokalno moćan, kao i svojom pojavom, da mu ne trebaju neki pokreti. Zapravo i ne pleše jer pleše u svojim mislima", kazao je Ćurić uoči svog nastupa.
Zanimljivo je kako je Ćurić jedini muškarac u finalu zabavnog showa. Pored njega, za prvo mjesto borit će se pjevačica Maja Bajamić, voditeljica Paola Valić Bekić i glumica Katarina Baban.
Ćurić nam je kazao kako je sretan što je uspio ući u finale showa, jer je u društvu odličnih učesnika ili učesnica u ovom slučaju.
"Pobjednik na kraju sav novac koji dobije donira u humanitarne svrhe, tako da je zaista svejedno ko će pobijediti. Bilo je super iskustvo učestvovati u ovakvom showu koji je drugačiji od svakog drugog formata. Bilo je naporno i zabavno. Potpuno novo iskustvo za mene", kazao nam je Ćurić.
Ukoliko pobijedi u TLZP-u, to će biti Amelova treća pobjeda u muzičkim takmičenjima.
Amel nam govori kako njegova publika nakon ovog showa očekuje da će se okušati u glumačkim vodama i glumiti u nekoj seriji ili filmu. Pjevač kaže da bi se vrlo rado odazvao takvom pozivu.
Finale TLZP-a će se održati iduće nedjelje, 10. juna.