Vijesti
Žuta štampa
Tifa i hiljade Mostaraca na sjajnom koncertu obilježili godišnjicu obnove Starog mosta
23.07.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
Tifa i hiljade Mostaraca na sjajnom koncertu obilježili godišnjicu obnove Starog mosta
Mladen Vojičić Tifa i Simfonijski orkestar Mostar priredili su Mostarcim ispod Starog mosta koncert za pamćenje. U skoro trosatnoj zabavi hiljade okupljene u neponovljivom ambijentu u jednom glasu pjevale su nezaboravne hitove.
Tifa je mostarsku publiku posebno oduševio izvođenjem pjesme koja je obilježila upravo obnovu Starog mosta, hit pjesmu od prije skoro dva desetljeća - "Stari". Osim te, redale su se pjesme iz svih dijelova njegove karijere.
"Imam hercegovačke krvi, moj pokojni otac je iz Nevesinja. Večeras će sigurno biti ludo, toliko pjesama ima iza mene, siguran sam da će publika uživati, posebo se radujem ovom nastupunu jer ovo je zaista egzotičan ambijent, nema ovoga puno u svijetu", kazao je danas u najavi koncerta Mladen Vojičić Tifa.
Prvi dio koncerta rezervisan je bio za nastup Simfonsijkog orkestra Mostar koji je pod ravnanjem maestra Damira Bunoze izveo neobičan program za orkestar ozbiljne muzike. Dominirale su pjesme Bijelog dugmeta, Olivera, Indexa, Kemala Montena...
Koncert je održan kao dio obilježavanja Evropske godine kulturne baštine te 14. godišnjice završetka obnove Starog mosta i upisa Mostara na UNESCO-ovu listu zaštićene svjetske kulturne baštine. Organizaciju je pomogla Turistička zajednica HNK.