Vijesti
Žuta štampa
Veliki povratak Damira Kedže na muzičku scenu: Od hita "365" do solo karijere
08.11.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
Veliki povratak Damira Kedže na muzičku scenu: Od hita "365" do solo karijere
Damir Kedžo danas je jedan od najperspektivnijih mladih muzičara u Hrvatskoj koji na međunarodnim muzičkim takmičenjima niže pobjedu za pobjedom. Javnost ga je upoznala zahvaljujući Supernova Music Talents showu koji je bio prekretnica u njegovoj karijeri, a u razgovoru za Klix.ba Kedžo je govorio o svom životu od pjesme "365" koja ga je proslavila do danas.
Ova godina bila je izuzetno uspješna za Damira Kedžu koji nam je rekao da je oduvijek znao da će muzika biti njegovo profesionalno opredjeljenje.
"Muzika je oduvijek prisutna u mom životu. Mamin brat i djed bili su dobri pjevači, a ja sam od rođenja okružen muzikom. Kada sam imao tri godine mama i tata su me upisali u muzičku školu", rekao je Damir.
O fenomenu "Saša, Tin, Kedžo"
Svoju priliku prepoznao je kada se kao šesnaestogodišnjak prijavio na Supernova Music Talents show koji je označio prekretnicu u njegovoj karijeri.
"Ja sam prilično rano krenuo u sve to, praktično sam bio drugi razred srednje škole. Činjenica je da me to takmičenje usmjerilo u profesionalnom smislu, jer da nije bilo toga moj put bi vjerovatno bio mnogo teži. Ko zna kako bi moja karijera izgledala da nije bilo tog takmičenja", rekao je.