Vijesti
Žuta štampa
Dok se oporavlja: Darku Laziću trajno oduzimaju vozačku dozvolu
05.12.2018. 12:00
Izvor: Avaz.ba
Dok se oporavlja: Darku Laziću trajno oduzimaju vozačku dozvolu
Zbog 12 prekršajnih prijava koje je napravio u proteklih pet godina, Darku Laziću će trajno biti oduzeta vozačka dozvola i morat će ponovo polagati testove.

Budući da Zakon o saobraćaju u Srbiji propisuje da, nakon sakupljenih 18 kaznenih poena, slijedi oduzimanje vozačke dozvole, pjevaču, koji se trenutno nalazi na liječenju u banji u Mladenovcu, u toku sljedeće godine bit će trajno oduzeta dozvola. Da bi dobio novu, morat će ponovo podnositi zahtjev za dobivanje dozvole.

- Darko od 2013. godine ima evidentirano oko 12 prekršajnih prijava i sve su uglavnom slične. Većina prekršaja je za brzu vožnju i vožnju bez vozačke dozvole, što spada među najveće kazne kada je saobraćaj u pitanju. Manji procenat su one za nepropisno parkiranje, a ima čak i jedna koju je dobio jer nije želio otkriti ko je vozio automobil registriran na njegovo ime, a koji je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu. Darko je u nekoliko navrata vozio i neregistrirano vozio i bez adekvatne dozvole - navodi "Kurir.rs".

Darko će, nakon što ostane bez dozvole, moći podnijeti zahtjev za izdavanje nove, ali će zmorati ponovo polagati testove. Međutim, tek nakon što mu sve zabrane isteknu.