Vijesti
Žuta štampa
Tijana Dapčević u petak u Aquarius Vilsu obećava nezaboravan provod
14.12.2018. 12:00
Izvor: klix.ba
Tijana Dapčević u petak u Aquarius Vilsu obećava nezaboravan provod
Balkanska pop zvijezda, Tijana Dapčević će u petak 14. decembra nastupiti u Aquarius Vilsu.
Ovom prilikom Tijana najavljuje večer kojom će napraviti presjek svoje dosadašnje karijere, te će pored starih velikih hitova otpjevati i najnovije muzičke uratke.
Još uvijek puna pozitivnih vibracija, veoma je tražena, a njeni nastupi i dalje pune sale širom regionalnih destinacija. Muzička zvijezda porijeklom iz Makedonije, je profesorica violončela i pored ostalog, poznata i po svom humoru koji je čini drugačijom od ostalih estradnih ličnosti.
Tijana potiče iz porodice u kojoj je muzika oduvijek bila na prvom mestu. Njena majka Biljana je operska solo pevačica u Makedonskoj operi, a otac Velko je profesor kontrabasa na Akademiji u Skoplju. Ima mlađu sestru Tamaru koja je takođe pevačica. Kada je imala pet godina, upisala je nižu muzičku školu, a sa sedam godina je počela da svira violončelo. Bila je najnagrađivaniji mladi violončelista u bivšoj Jugoslaviji.
Svirala je u Makedonskoj filharmoniji i jednom od najpopularnijih orkestara u Lajpcigu. Kada je imala 16 godina, snimila je reklamu za jedno piće i zaradila je prvi honorar koji je potrošila na kaput i čizme. Sa 18 godina je prvi put samostalno putovala i zaposlila se kao voditeljica na radiju. Tijana je zvanje profesora violončela stekla na Fakultetu muzičkih umjetnosti u Skoplju na kome je diplomirala 1999. godine. Naredne godine se preselila u Beograd gdje i dan-danas živi. Nakon toga uspješno "uplovljava" u estradne vode.
Za nastup u Aquarius Vilsu najavljuje dobru zabavu i veliku energiju koju jedva čeka da podijeli sa publikom. Karte se mogu nabaviti putem online servisa kupikartu.ba i direktno u Aquarius Vilsu.