Vijesti
Žuta štampa
Organizatori tvrde da je na javnom dočeku u Mostaru bilo 10.000 ljudi
03.01.2019. 12:00
Izvor: klix.ba
Organizatori tvrde da je na javnom dočeku u Mostaru bilo 10.000 ljudi
Naporan rad mostarskih kreativaca i odgovornih u Gradu Mostaru se isplatio, zaključak je nakon zaista sjajnog dočeka Nove godine. Dan kasnije organizatori su objavili da je bilo više od 10.000 ljudi na sportskom poligonu iza Gimnazije te okolnim ulicama.
Uspjehu javnog dočeka u Mostaru pridonio je odličan odabir izvođača, ali i cjelokupan program koji je Tim Mostar 2024 osmislio u sklopu Zimskog grada Mostar "Winterville by Coca-Cola".
Najluđu noć obilježio je sjajan nastup Zabranjenog pušenja i SARS-a, ali uspjehu je doprinijelo zagrijavanje proteklog mjeseca nastupima zanimljivog niza benova kao što su TBF, Letu štuke, Elemental, Zoster...
Za ispravnu valorizaciju mostarskog dočeka, brojeve i utiske možemo uporediti s onim iz drugih gradova ili prošlogodišnjeg dočeka u Mostaru, prvog nakon desetak godina. U odnosu na prošli put javni doček u Mostaru okupio je bar pet puta više posjetitelja.
Možda i najvažnije od svega, mostarski doček protekao je mirno i bez incidenata. Centar Mostara izgledao je drugačije od standardnih narativa koji se vežu uz grad na Neretvi.