Vijesti
Žuta štampa
Neno Belan s kćerkom snimio pjesmu i spot "Korona"
10.04.2020. 20:00
Izvor: radiosarajevo.ba
Neno Belan s kćerkom snimio pjesmu i spot "Korona"
Hrvatski kantautor Neno Belan, zajedno sa svojom kćerkom Nikolinom, predstavio je novi-stari singl Corona koji je, kako kaže, refleksija trenutne situacije globalne pandemije koronavirusa.
Poznati muzičar, koji je u izolaciji u svom domu u Rijeci, u vanrednoj situaciji prestanka koncertnih aktivnosti je pronašao na policama orginalne trake svoje pjesme Ivona, kompozicije s njegovog albuma Space twist koja je bila veliki hit krajem devedesetih. Tako je pjesma iz 1998. godine dobila novi tekst koji se odnosi na sadašnju situaciju.
"Poruka pjesme je ohrabriti ljude da ostanu kod kuće, čime se smanjuje mogućnost zaraze, ali i predstaviti virusnu opasnost na duhoviti način pa tako s vjerom u bolje sutra i optimizmom se oduprijeti strahu i atmosferi opšte ugroženosti. Imam pozitivan stav oko cijele situacije, proći će ubrzo i ova pretnja, biće sve dobro, samo treba da se pridržavamo mjera” ističe Belan.
Za pjesmu je snimljen i spot, i to u kućnoj atmosferi Belanovih, Neninim telefonom, a važnu ulogu je odigrala i kćerka Nikolina, koja je zajedno sa ocem i režirala spot.