Vesti
Društvo i ekonomija
Milan Beko saslušavan šest sati
08.05.2013. 20:00
Izvor: Press
Milan Beko saslušavan šest sati
Direktor policije Milorad Veljović rekao je Tanjugu da je biznismen Milan Beko danas saslušavan u svojstvu građanina u Upravi kriminalističke policije, radi prikupljanja informacija i obaveštenja.
Veljović druge detalje sa ispitivanja nije mogao da iznosi javnosti.
Prethodno je Tanjugu u MUP-u rečeno da je saslušanje Beka završeno nešto pre 16 časova, pošto je gotovo šest sati odgovarao na pitanja policije u vezi s poslovanjem Luke Beograd u periodu posle preuzimanja te kompanije.
Saslušanje je počelo jutros oko 10 sati.
I današnji Informer je pisao da će Beko i ovoga puta u policiji biti pozvan u svojstvu građanina, ali bi već pre kraja nedelje mogao da postane osumnjičen. Njega ozbiljno terete podaci iz istrage privatizacije "Luke Beograd".
- Činjenica je da imamo sasvim dovoljno dokaza za ozbiljnu optužnicu protiv Beka. Mislim da je samo pitanje nedelje, ako ne i dana, kada će on zvanično biti osumnjičen- ističe za ovaj list izvor iz vrha policije.
Kako piše Informer, moguće je da će Milanu Beku već danas biti izrečena neka od "zaštitnih mera".
- Najverovatnije će mu biti oduzet pasoš i zabranjeno da bez odobrenja napušta Beograd -rekao je izvor lista, koji ne isključuje mogućnost da mu bude određen i pritvor, najverovatnije kućni, sa elektronskom "nanogicom".
Kako saznaje Informer, Beko se tereti da je sa saučesnicima iz "Luke" na privatne račune uglavnom u ofšor zonama ispumpavao milione evra. U policiji tvrde da je Beko izbegao i plaćanje milionskog poreza na promet vlasničkih udela. Oni dodaju da se paralelno sa istragom u "Luci Beograd" teče i istraga sporne privatizacije "C marketa". Navodno, i u tom slučaju je dosta dokaza o kriminalnom poslovanju Milana Beka, Miroslava Miškovića ali i bivših ministara.
Milan Beko je već jednom saslušan i tada je u policiji proveo šest sati.
-Mislim da sam nakon šest sati uspeo da objasnim policiji i Tužilaštvu sve okolnosti oko preuzmanja akcija Luke Beograd i da ukažem na razloge zašto je stvaran privid o navodnim nezakonitostima u postupku sekundarne privatizacije Luke- rekao je tada Beko.