Vesti
Žuta štampa
Nele Karajlić o svom hitu koji više pevaju narodnjaci: „Na pesmi uzmu 1.000 evra bakšiša“
16.07.2024. 20:00
Izvor: CityMagazine
Nele Karajlić o svom hitu koji više pevaju narodnjaci: „Na pesmi uzmu 1.000 evra bakšiša“
Nele Karajlić je poznat kao rokenrol autor, ali i neko ko je često umeo da spoji u svojim pesmama različite žanrove.
Frontmen „Zabranjenog pušenja“ svojevremeno je za potrebe filma „Crna mačka, beli mačor“ Emira Kustirice, sinimio pesmu „Ženi nam se Vukota“, ubrzo je ova numera postala obavezna na veseljima.
Iako je reč o rokeru, i narodni pevači su je usvojili, te je često izvode na slavljima, što ruku na srce i nije mnogo čudno s obzirom da pesma itekako koketria sa narodnjačkim zvukom. Sada je Nele ispriča i anegdotu sa njegovom folk koleginicom.
„Od ‘Ženi nam se Vukota’ uzimaju najviše para. To je strašno! Jednom je Snežana Đurišić priznala da bez 1000 evra ne izlazi sa svadbe. Ja sam rekao samo: ‘Seti me se Sneška sledeći put’. Vukota je najozbiljnija pesma. Možda je bilo i više para tu“, ispričao je Karajlić.
Podsetimo, Nele se nedavno osvrnuo na veliki uspeh Aleksandre Prijović, i pomenuo Grand produkciju.
„To je konačan rezultat jedne ozbiljne industrije koja je započela negde početkom 21. veka i koja je počela da radi po nekim zapadnim principima, pre svega mislim na produkciju tipa Grand i to. Kad smo s Kusturicom radili operu ‘Dom za vešanje’ u Parizu 2007. godine, uzaludno smo sami tražili dva pevača koja će igrati Perhana i Azru. Samo jedan telefonski poziv mom drugu Žiki u Grandu je bio dovoljan da on nama ‘istrese’ desetak tih mladih, talentovanih dečaka i devojčica koji su tad imali po 16, 17 godina. Izabrali smo Milicu Todorović i Stevu Anđelkovića“, istakao je Karajlić.