Slobodno vreme
Moda
Katrin Denev nam otkriva svoja pravila za lepotu
25.04.2016. 12:30
Izvor: B92
Katrin Denev nam otkriva svoja pravila za lepotu
Kada je reč o lepoti i očuvanju mladosti, 72-godišnja glumica Katrin Denev ima nešto da kaže o svojim pravilima.
Zaštita od sunca

“Odrasla sam sa sestrama i uvek smo bile oprezne na suncu. Moja majka nam je govorila da sunce nije naročito dobro za kožu, tako da sam štitila lice od sunčevih zraka. I ja sam srećna jer je posle toliko godina, moja koža i dalje u dobrom stanju. I moje majke, takođe... A ona, u stvari, već ima 105 godina! To je prosto neverovatno. Ona je glumica, takođe, igrala je u pozorištu i sigurna sam da joj je njeno zanimanje pomoglo da nauči da brine za svoju kožu.”

Svež vazduh

“Imam još dosta toga da uradim i osećam da mi stvarno treba vazduh, posebno vikendom. Prema tome, ne postoji ništa bolje nego da izađete iz grada i sedite kraj vode. Jasno je da se ja oblačim drugačije kada radim ili na javnim mestima, ali moja šminka u osnovi ostaje gotovo nepromenjena, čak i izvan grada. Možda mogu bez crvenog karmina, ali uvek koristim šminku, malo popravim obrve i malo ruža na usnama. To je sastavni deo mene.”

Nega kože

“Svako jutro pijem sok od limuna. Možda toliko ne čisti telo, ali sigurno poboljšava ten i čini da koža bude bela. Koristim kreme za hidrataciju kože, ali ne svaki dan. Moja kozmetičarka je rekla da moj kolagen lica treba da se stimuliše, a ne da ga neprekidno tretiram kremama i na taj način ulenjim.“

Jednom mesečno idem na kozmetičke procedure, a onda moja koža jednostavno blista. Ako se osećam umorno, legnem na 15 minuta, ali više volim da legnem na krevet sa maskom na licu. Volim japanske maske za lice, one su efikasne i dobro hrane lice kolagenom. Isto tako, ja koristim Guerlain kozmetiku ceo svoj život. Ako se, nakon pauze od 15 minuta, još uvek osećam umorno, onda popijem vitamin C - on ​​mi daje malo snage i energije.”

Šminka

“Uvek nosim veoma laganu šminku. Ja ne mogu bez dobre podloge. Ja koristim kreme Shiseido ili Guerlain. Ponekad ih pomešam. Mislim da je posebno važno naneti kremu u predelu između obrva. Često razgovaram sa svojim šminkerima i oni kažu da su obrve - najvažniji deo izgleda. Još važnije od oka.”

“Koristim dobro pigmentisani karmin Armani – pogodan je za posebne prilike, tako da je u redu. Znate dobro da kada idete na večeru, morate biti vrlo pažljivi u izboru ruža za usne. On treba da bude mat da bi ostao na usnama. Trepavice takođe bojim Armani maskarom. Takođe, važan je kvalitet pudera, jer ostaje na licu ceo dan. Koristim MAC: bezbojan je i dobro matira lice. Takođe koristim prozirni prah Cle De Peau, ali teško ga je naći. Imam prijatelje koji mi donesu ovaj puder sa svojih putovanja, jer više ne postoji u Francuskoj. Ovaj brend ima odlične proizvode.”

Parfem

“Kada počijnem snimanje novog filma, biram novi parfem za njega. Nakon snimanja miris me podseća na film, ako ga ponovo koristim. Ja to radim već nekoliko godina. Neverovatnog mirisa je parfem Francis Kurkdzhiana: to je veoma poseban parfem. Njegov prvi miris je napravljen za Jean Paul Gaultiera, a sada stvara svoje kompozicije. Njegova percepcija mirisa - to je nešto! Među mojih omiljenih parfemima su oni koji sadrže jasmin, volim da ih nosim tokom leta. Takođe volim mošus u mirisu i cvet narandže.”

Kosa

Svake tri nedelje očistim kožu glave morskom solju za prečišćavanje skalpa. Isto tako, koristim šampone i balzame za kosu - čak i najnemirnije, male i kratke kovrdže na putu rasta su izglađene i omekšane.