Vesti
Sport
Stojković: Idemo u Rusiju da pobedimo
18.03.2024. 20:00
Izvor: Sportski žurnal
Stojković: Idemo u Rusiju da pobedimo
Selektor je otkrio formaciju u kojoj će igrati reprezentacija Srbije u Moskvi.
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je danas da očekuje pobedu u prijateljskom meču protiv Rusije.
Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se danas u Staroj Pazovi uoči prijateljskih mečeva sa Rusijom i Kiprom. Srbija će 21. marta odigrati prijateljski meč sa Rusijom u Moskvi, a "orlovi" će se četiri dana kasnije sastati sa Kiprom u Larnaki.
Stojković je otkrio formaciju u kojoj će igrati reprezentacija Srbije u Moskvi.
- Mogu da pričam, ne krijem ništa. To je ona stara polemika da Srbija ne može sa trojicom pozadi, eto igraćemo sa četvoricom. Videćemo na šta će to da liči. Bitno je da igrači prihvate principe igrom sa četvoricom, ili trojicom. Videćemo u kom su stanju igrači. Ima dosta koji su odigrali puno minuta. Odigrali su svaku utakmicu, ali ima i onih koji nisu bili na zadovoljavajućem nivou - rekao je Stojković u Staroj Pazovi. -Sigurno je da idemo u Moskvu da ostavimo dobar utisak i da pobedimo. Svaka pobeda nam donosi dodatno samopouzdanje. Tokom sutrašnjeg dana ćemo raditi na stvarima taktičke prirode. Zato mi je žao što nema Mihaila Ristića i Alekse Terzića, ali naći ćemo zamenu. Milan Gajić je tu, nije slučajno pozvan.
Stojković je naveo da nije bio zadovoljan igrom tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
- Sad imate taj paradoks, imate igru koja vas oduševi, a ne donose rezultat. A imate obrnuto, kao u Budimpešti, ne može niko da me ubedi da je Mađarska bila bolja od nas. A izgubili smo, dva puta. Ali utisak mora da bude daleko bolji. Igrači su svesni toga. Radićemo na tome. Radićemo i na ideji da se promeni sistem. Tražićemo najbolje rešenje. Ali da sam zadovoljan igrom - nisam. Rezultatom? Prezadovoljan sam. Potpisao bih da bude tako pre početka kvalifikacija- rekao je Stojković.
Srbija će na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj igrati u grupi sa Slovenijom, Danskom i Engleskom.
- Što se tiče Šampionata, ima vremena, govorićemo o tome. Naravno da je grupa teška, ne postoje laki protivnici. To svi znamo ili ne znamo? Bićemo kao papagaji i stalno ponavljati kako je teška Engleska, Slovenija i Danska. Zamislite da Dušan Vlahović ima tako problem za leđima pred Englesku? Kao što smo u Kataru imali problem. Imali smo jedan peh, ja sam to bolno iskusio. Sada bih voleo da ekipa bude potpuno spremna. Ništa neće biti lako, ali daćemo sve od sebe u svakom slučaju - istakao je selektor Srbije.
Stojković je rekao da bi u Nemačkoj šansu mogao da dobije neki igrač koji do sada nije bio u prvom planu.
- Vrlo moguće ako se pojavi neko ko zaista zaslužuje po onome što pokazuje. Duga je sezona, obaveze su velike. Ima dovoljno vremena. Imaćemo osmog i devetog u Dizeldorfu trenerski forum. Već sam obavio razgovore sa dosta selektora. Želim da predložim da se na spisku za Evropsko prvenstvo nađe 25 igrača – 22 plus 3. Da li će taj predlog proći, videćemo na sastanku. Sada je 20 plus tri golmana, a mišljenja sam da broj treba da se podigne na 25 - dodao je Stojković.
Stojković je odgovorio na pitanje koliko je bio blizu da napusti reprezentaciju Srbije.
- Sve je to relativna stvar. Kada ste u ovoj poziciji naravno da razmišljate u budućnosti. Vidim da je Domeniko Tedesko u Belgiji produžio ugovor, iako je trajao do Evropskog prvenstva. Ljudi gledaju u budućnost, žele da imaju kontinuitet iz nekog razloga. Nisu bili prioriteti da odem, ja sam mogao da sam to želeo. To nemojte imati sumnje. Nema tu velike priče po tom pitanju - rekao je Stojković.