Vesti
Sport
Pola - pola
17.03.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Pola - pola
Ana Ivanović eliminisana, Jelena Janković u među 16 najboljih u Indijan Velsu
Jelena Janković žestoko se namučila u meču trećeg kola Indijan Velsa, ali je ipak uspela da ga okonča u svoju korist. Za razliku od nje, Ana Ivanović nije se dokopala osmine finala.
Džej Džej je slavila posle preokreta protiv Amerikanke Medison Kiz (6:7, 6:4, 6:3).
Srpska teniserka je posle izgubljenog prvog seta u kojem je viđeno pet brejkova, i u kojem je Amerikanka imala 20 vinera, naspram Jelene koja je upisala tek jedan, "okrenula ploču".
Iako ni u nastavku nije delovala ubedljivo, Jelena je pronašla recept za nekonstantnu Kiz i na kraju je slomila, uprkos tome što je Amerikanka, trenutno 18. igračica sveta, imala brejk prednosti u trećem setu (2:0).
Jelena će za ulazak u četvrtfinale igrati sa Belindom Benčić, koja je eliminisala Karolinu Voznijacki iz Danske sa 6:4, 6:4.
Mlada Švajcarkinja, koja na WTA listi zauzima 37. mesto, prvi put je prošle godine igrala protiv 12 godina starije Jelene, na US Openu, i slavila sa 7:6, 6:3.
Posle Jelene na teren u Indijan Velsu izašla je i Ana Ivanović, ali ona nije uspela da trijumfuje.
Bolja od nje u trećoj rundi bila je Francuskinja Karolina Garsija sa 2:1, po setovima 6:2, 5:7, 6:2.
Ana je slično kao Jelena uspela da se vrati u igru posle ubedljivo izgubljenog prvog seta, ali je u odlučujućem delu igre Francuskinja dodala gas i sa četiri gema u nizu (od 2:2 do 6:2) okončala posao u svoju korist.
Garsija je tako nanela Ivanovićevoj drugi poraz u samo sedam dana, budući da ju je eliminisla i u polufinalu turnira u Montereju prošle nedelje.
"To je bio veoma težak meč. Četvrti i peti gem trećeg seta bili su veoma važni, ali je u tim trenucima sve išlo na njenu stranu. Zaista sam se borila, vratila u drugom setu, a onda je ona opet preuzela incijativu kada je bilo najvažnije. Ponekad jednostavno nema mnogo toga što možete učiniti", izjavila je Ana posle eliminacije i ponovila da Garsiju sigurno čeka lepa budućnost i da je vrlo skoro vidi u top 10.
Garsija, koja je eliminacijom Ane Ivanović, šeste teniserke sveta, skinula najveći "skalp" u karijeri, u osmini finala će igrati sa Nemicom Sabine Lisicki, koja je bila bolja od Sare Erani iz Italije u dva seta - 6:4, 6:2.
Turnir u Indijan Velsu igra se za ukupan nagradni fond od 5,3 miliona dolara.