Vesti
Sport
Zvezda ne staje!
18.09.2015. 20:00
Izvor: Mondo
Zvezda ne staje!
Crveno-beli u premijeri 10. kola Superlige upisali i sedmu uzastopnu pobedu.
Pribojavali su se navijači Crvene zvezde nepisanog pravila da su "utakmice posle derbija uvek najteže", međutim, njihovi fudbaleri opravdali su ulogu favorita protiv Jagodine u gostima.
Rani pogodak Slavoljuba Srnića u 7. minutu, doprineo je sigurnosti u igri ekipe Miodraga Božovića, koja je rutinski odradila posao protiv pretposlednjeg tima na tabeli - 3:0 (2:0).
Povratnik u Crvenu zvezdu upisao je svoj "prvenac" u drugom nastupu, a učinio je to posle odlične akcije Marka Petkovića i Aleksandra Kataija na desnoj strani, ali i smušene reakcije odbrambenih igrača domaćeg tima.
Do odlaska na odmor pogodio je i Srđan Plavšić, lepim udarcem iskosa sa leve strane, na majstorsko dodavanje Kataija.
U drugom delu utakmice Zvezda je kontrolisala dešavanja na terenu. Delovalo je čak da izabranici Miodraga Božovića ne moraju da "maksimalno zapinju", jer je rival bio prilično bespomoćan u ofanzivi, a tačku na rezultat stavio je Ugo Vijeira pet minuta pre kraja.
Mrlju na pobedu, ipak, bacio je crveni karton (drugi žuti) Slavoljubu Srniću, koji je u 79. minutu napravio faul u nameri da ispravi loše dodavanje golmana Kahrimana i sada mu predstoji pauza u narednom kolu.
Da su Zvezdi veoma ozbiljno shvatili gostovanje u Jagodini (bez obzira na maksimalan učinak u prethodnim mečevima na Gradskom stadionu i trenutno stanje dva tima na tabeli), pokazala je odluka Miodraga Božovića da od prvog minuta na teren pošalje isti tim koji je počeo i 149. "večiti derbi".
Ispred Kahrimana stajali su Petković, Pavićević, Jovanović i Ibanjez. Tandem zadnjih veznih činili su Donald i Grujić, a Katai je ponovo igrao na desnom krilu, Srnić na levom i Plavšić u sredini. Najistureniji je bio Ugo Vijeira.
Bila je to dobitna kombinacija da se probije "bunker" koji je postavio Miljojko Gošić, sa dva bloka od čak devet igrača (pet plus četiri) ispred gola Jagodine.
Crveno-belima je ovo bila osma pobeda u prvenstvu, uz dva remija, i sada imaju sedam bodova više od drugoplasiranog Javora, koji u subotu igra kod kuće protiv Čukaričkog.
Zvezda će narednog vikenda igrati pred svojim navijačima protiv Novog Pazara, dok Jagodina prvo u sredu dočekuje Vojvodinu (u prethodno odloženoj utakmici 6. kola), a zatim ide u Niš na megdan Radničkom.