Vesti
Sport
Srpski tim za Rio trenutno broji 69 sportista
26.10.2015. 20:00
Izvor: Blic
Srpski tim za Rio trenutno broji 69 sportista
Srpski tim trenutno broji 69 sportista za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016, konstatovano je na sednici Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).
Kako je precizirano, do sada su se za Igre u Riju kvalifikovali sportisti iz devet sportova - šest individualnih atletika, plivanje, rvanje, kajak, streljastvo i veslanje) i tri timska sporta (vaterpolisti, košarkašice i odbojkašice).
U periodu izmedju dve sednice IO OKS novokvalifikovani sportisti su atletičari Olivera Jevtić u maratonu i dva hodača na 50 kilometara - Vladimir Savanović i Predrag Filipović.
Izvršni odbor usvojio je i nove kriterijume za kategorizaciju zimskih olimpijskih sportova kojima su definisani dodatni uslovi za ostanak sportista u programu "Pjongčang 2018".
Na predlog Programske komisije OKS kriterijumi su podignuti za 10 posto, a prepoznata je i nova olimpijska disciplina - snoubord "big air".
Šef Misije za Zimske Olimpijske igre mladih koje će se od od 12. do 21. februara 2016. održati u Lilehameru, Damir Štajner informisao je Izvršni odbor da bi prema trenutnom preseku na FIS-ovim rang listama Srbiju na ovim Igrama moglo da predstavlja troje takmičara - jedan u alpskom skijanju i dvoje u kros kantriju.