Vesti
Sport
Vošina dilema pred Zvezdu - ko umesto kapitena?
31.03.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Vošina dilema pred Zvezdu - ko umesto kapitena?
U nedelji pripreme za derbi, u Veterniku i dalje nisu saopštili ko će na gol protiv crveno-belih.
Iznenadni problem prvog golmana i kapitena Vojvodine Nikole Perića ostavio je znak pitanja nad Fudbalskim centrom "Vujadin Boškov".
Pouzdani čuvar mreže, koji je ove sezone odbranio penale protiv oba "večita" rivala, morao je krajem prošle sedmice na operaciju slepog creva i sigurno nekoliko nedelja neće stajati pred stativama.
Ko će ga zameniti u subotnjem derbiju? Nenad Lalatović zna odgovor, ali ga i dalje javno ne govori. Na raspolaganju ima iskusnog Srđana Žakulu (37) i mladog Marka Kordića (21), a obojica su tokom aktuelne sezone bili starteri - Žakula u svih osam evropskih i tri superligaške utakmice, a Kordić u devet prvenstvenih mečeva.
Subotnji uspešno položeni test protiv Jagodine mogao bi da nagovesti da će trener Vojvodine ipak verovati starijem golmanu, jer je branio od početka do kraja, ispred odbrane koja posle dugog perioda nije pala u finišu, što je Lalatović posebno istakao nakon utakmice.
Ne računajući meč protiv OFK Beograda, u kojoj je bek "romantičara" Vuk Martinović u 71. minutu pogodio za konačnih 1:0, Novosađani su u martu ispuštali vođstvo u završnici i protiv Borca iz Čačka (1:1) u 26. kolu i protiv Rada u 25. (2:2), a i u četvrtfinalu Kupa protiv Javora, početkom ovog meseca (2:2, 7:5 na penale).
Na drugoj strani terena, sedmicu derbija u očigledno popravljenoj formi dočekuje krilni napadač Filip Malbašić, koji je protiv "ćurana" postigao dva gola i poslao pozitivnu poruku tokom pripreme za derbi na "Karađorđu".
Njegov saigrač iz veznog reda Novica Maksimović smatra da bi odluka o pobedniku subotnjeg duela mogla da "padne" baš na sredini igrališta "Karađorđa".
"Tu moramo biti jako energični i agresivni i ne smemo dozvoliti Zvezdinim igračima da razviju svoju igru, a verujem da ćemo preko naših brzih krila uspeti da ugrozimo gol protivnika", objasnio je on.
Značaj koji utakmica nosi za Novosađane dobro je poznat, jer su poslednji trijumf ostvarili 12. decembra i od tog momenta nisu pobedili u šest prvenstvenih kola, u kojima su "vezali" pet remija i poraz od OFK Beograda.
Sa druge strane, Zvezda stiže na "Karađorđe" pre svega vođena željom da što pre teoretski osigura osvajanje titule, a zatim i da pokuša da napravi još jedan korak ka istorijskom rekordu Benfike od 29 uzastopnih prvenstvenih pobeda.
Utakmica u Novom Sadu počeće u subotu u 18.00 časova i biće direktno prenošena na TV Arena sport.