Vesti
Društvo i ekonomija
Uskoro tender za rekonstrukciju Brankovog mosta
20.09.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Uskoro tender za rekonstrukciju Brankovog mosta
Tenter za izbor izvođača radova za rekonstrukciju Brankovog mosta biće raspisan 1. oktobra, a tender za izgradnju tramvajske pruge preko Mosta na Adi biće raspisan 15. oktobra, najavio je danas gradonačelink Beograda Siniša Mali.
"Rekonstrukcija tog dela Brankovog mosta po postojećem planu krenuće na proleće, kako bi on konačno bio u potpunosti funkcionalan", rekao je Mali nakon sastanka sa glavnim urbanistom Milutinom Folićem i direktorom Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislavom Popovićem
Izgradnjom tramvajske pruge preko Mosta na Adi biće povezana čukarička i novobeogradska obala, napomenuo je gradonačelink.
U saopštenju Gradske uprave, navodi se i da je Mali istakao je da je ova gradska vlast zatekla četiri projekta koji se sprovode, a da ih trenutno ima 61 u vrednosti od četiri milijarde i 454 miliona dinara.
Za njih su već zaključeni ugovori, a ukupna vrednost projekata po planu direkcije za ovu godinu je skoro 13 milijardi dinara.
"Zajedno smo prošli kroz sve projekte jer je veoma važno da ne kasnimo ni sa čim što smo obećali građanima Beograda. Projekat pripreme za izgradnju nove autobuske stanice u Bloku 42 ide previđenim tokom, projekat izgradnje tramvajskih šina preko Mosta na Adi takođe, kao i projekat izgradnje tunela koji će povezivati Dunavsku i Savsku padinu", naveo je Mali.
To su projekti koji će potpuno promeniti lice prestonice i koji najzad počinju da se realizuju, istakao je gradonačelnik.
On je napomenuo da će tender za projektovanje i izvođenje radova u Nušićevoj ulici biti raspisan 30. septembra, nakon čega će ova ulica biti popločena kamenom i na taj način povezana sa Čumićevim sokačetom.
Takođe, tenderi za projektovanje za Trg republike i za Bezistan biće raspisani do kraja ovog meseca.