Vesti
Sport
SVI ISPRED NOVAKA Nije nominovan za fer-plej nagradu!
18.10.2016. 20:00
Izvor: Blic
SVI ISPRED NOVAKA Nije nominovan za fer-plej nagradu!
Asocijacija teniskih profesionalaca saopštila je da su za nagradu “Stefan Edberg” nominovani Rodžer Federer, Rafael Nadal, Endi Marej i Stan Vavrinka. Nagrada “Stefan Edberg” dodeljuje se za fer i sportsko ponašanje, a o dobitniku će odlučivati glasovi igrača. Federer je do sada tu nagradu osvajao 11 puta.
Za nagradu “povratnik godine” nominovani su Argentinac Huan Martin del Porto, Nemac Florijan Majer, Francuz Žilijen Beneto i hrvatski teniser Ivo Karlović.

Najveći favorit za osvajanje te nagrade je Del Potro, koji bi ukoliko i osvoji priznanje postao treći igrač koji je osvajao dva puta. Del Potro je tu nagradu dobio 2011. godine kada se prvi put uspešno vratio tenisu nakon jednogodišnje pauze.Za nagradu “igrač koji je najviše napredovao” konkurišu Nemac Aleksander Zverev, Austrijanac Dominik Tim, Francuz Luka Puj i Britanac Danijel Evans.

Igrači će birati i najbolje turnire po kategorijama, dok će o najboljem igraču, najboljem dublu i nagradi “Zvezda u usponu” (najmladji igrač u Top 100) odlučivati ATP lista na kraju sezone.

Od ove godine uvedena je i nagrada “trener godine”, a o dobitniku će odlučiti sami treneri.

Navijači će ponovo imati priliku da izaberu omiljenog tenisera i omiljeni dubl, a glasanje na sajtu ATP-a trajaće do 7. novembra.