Vesti
Sport
"Poštujemo Partizan, zato smo morali jako"
08.11.2016. 20:00
Izvor: Mondo
"Poštujemo Partizan, zato smo morali jako"
Marko Simonović rekao da je očekivao težak derbi i da je on baš i bio takav. "Poštujemo maksimalno igrače Partizana i zato smo i ušli tako jako u meč, jer znali smo da neće biti lako".
Crvena zvezda slavila je protiv Partizana rezultatom 83:72. u 8. kolu ABA lige. Crveno-beli posle tog trijumfa, uz Budućnost, su ostali jedina neporažena ekipa u regionalnom takmičenju.
Marko Simonović kaže da Zvezda jeste bila ubedljiva, ali da je ekipa morala mnogo da radi na terenu da bi stigla do uspeha.
"Kao što sam i očkievao derbi je bio dobra i teška utakmica. Igrali smo protiv dobrog rivala. Poštujemo maksimalno igrače Partizana i zato smo i ušli tako jako u meč, jer znali smo da neće biti lako. Držali smo se strategije, početkom drugog poluvremena napravili smo razliku i to nam je dalo prostora da privedemo utakmicu rutinski kraju. Čestitam Partizanu na fer i korektnoj igri, a mi se okrećemo seriji od tri teška gostovanja za koju moramo da se odmorimo i pripremimo", poručio je Simonović.
Šampion ABA lige u trećoj četvrtini imao je i maksimalnih "plus 23". Na pitanje da li je razlika na meču bila odraz realnog stanja, Simonović nije imao odgovor.
"Možda jeste, možda nije. Mi smo dobro igrali", rekao je igrač Zvezde.