Vesti
Sport
Cedevita pred Zvezdu: Nije nam drago, jer je Božić
23.12.2016. 20:00
Izvor: Mondo
Cedevita pred Zvezdu: Nije nam drago, jer je Božić
Trener šampiona Hrvatske radije bi proveo veliki praznik u krugu porodice nego u dvorani. Upitan za perfektan skor crveno-belih, kaže: "Pamtim i Ciboninu seriju 22-0..."
Najzvučniji meč predstojećeg, 15. kola ABA lige biće odigran u Zagrebu: Cedevita - Crvena zvezda mts, nedelja u 19 časova (TV Arena sport).
Činjenica da duel šampiona Hrvatske i Srbije "pada" na katolički Božić ne prija Zagrepčanima.
"Bilo bi lepše da moji igrači Božić provedu u krugu porodice, odnosno da su na sam Božić slobodni, no raspored je takav i na to nismo mogli uticati. Ja sam kao igrač na Božić igrao jedino u Madridu, na Božićnom turniru, čak se sećam da smo tamo otišli na polnoćku (ponoćnu misu pred Božić), kaže Veljko Mršić, šef struke Cedevite za Večernji list.
Na pitanje da li će, ipak, otići u crkvu veče uoči derbija protiv lidera, odgovorio je potvrdno.
"Hoću, a igračima neću braniti, no preporučio bih im da na spavanje idu u bolje vreme, a ako neko ima želju otići na misu, može otići na dečiju", dodao je on.
"Zvezdin perfektan skor? Pamtim i Ciboninih 22-0"
Pored termina utakmice, Cedeviti ne odgovara ni trenutak u kojem im dolazi Zvezda. Ne samo zbog dobre forme Beograđana i njihovog trijumfa nad Realom, već i zbog kadrovskih problema u Zagrebu.
"Ne dolaze nam u idealnom trenutku, no ni njima neće biti lako, jer imaju ove nedelje dve utakmice Evrolige. Najveći problem su nam povrede u spoljnoj liniji. (Luke) Babića neće biti do januara, povređen je i (Filip) Krušlin, a (Džanana) Musu smo pustili da igra za BiH na juniorskom Eurobasketu. Da nam se bar Krušlin vrati, već to bi nam dalo malo više izgleda da se suprotstavimo Zvezdi".
Komentarišući nastupe Zvezde ove sezone i njen snažan napad na "pol poziciju" pred plej-of, Mršić je podsetio na "slučaj" Cibone iz osamdesetih godina...
"Zvezdaši igraju jako dobro, čvrsti su, nemaju povreda i imaju pravo i pucati na to (osvajanje lige bez poraza). No sećam se ja i da je, tamo 80-ih, ona velika Cibona jednom završila osnovni deo sezone sa 22-0, pa je izgubila u polufinalu i to baš protiv Zvezde", dodao je on.
Na pitanje o igrama svog tima, koji ulazi u derbi sa treće pozicije i sa skorom 10-4, trener Cedevite kaže da je njegov sastav u pozitivnom rezultatu.
"... no, što se tiče igre, još uvek osciliramo, no to je i normalno uz toliko povreda. Zbog desetkovane spoljne linije morali smo nekim igračima dodelivati nove uloge i ovlašćenja što se, na rezultatu, ipak nije osetilo", podvukao je Mršić u razgovoru za Večernji list.
Prvi ovosezonski meč Zvezde i Cedevite završen je ubedljivom pobedom crveno-belih u "Pioniru" - 88:64.
Nedeljnim derbijem u Hrvatskoj, oba tima staviće tačku na utakmice u ABA ligi u kalendarskoj 2016. godini.
Parovi 15. kola
u subotu
Igokea - Karpoš Sokoli 17 časova
Partizan - MZT 19
u nedelju
Mega - FMP 17
Cedevita - Zvezda 19
u ponedeljak
Zadar - Budućnost 18
u utorak
Krka - Olimpija 18
Mornar - Cibona 20
Tabela: Zvezda 14-0, Partizan 11-3, Cedevita 10-4, Cibona 10-4, Budućnost 10-4, Igokea 7-7, Olimpija 6-8, Zadar 5-9, Krka 5-9, Mornar 4-10, Mega Leks 4-10, FMP 4-10, Karpoš Sokoli 4-10, MZT 4-10.