Vesti
Sport
Crveno-beli idu jedan za drugim: Kuzmić u Realu!
11.07.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Crveno-beli idu jedan za drugim: Kuzmić u Realu!
Posle Mitrovića, Simonovića, Dženkinsa, Tompsona i Voltersa, možda i Jovića, Crvenu zvezdu će ovog leta napustiti i Kuzmić.
Kada Real Madrid nešto hoće, Real Madrid to i dobije.
Kako u fudbalu - tako i u košarci.
To, u ovom konkretnom slučaju, znači da je nastavljeno letnje rasipanje igračkog kadra Crvene zvezde, iz koje su - za sada - otišla šestorica košarkaša.
Posle Luke Mitrovića, Marka Simonovića, Čarlsa Dženkinsa, Nejta Voltersa i Diona Tompsona, Mali Kalemegdan napustiće i Ognjen Kuzmić (27, 214), koji će potpisati za najtrofejniji evropski klub - madridski Real.
Španski dnevnik "As" potvrdio je informaciju koja se pojavila još 25. juna, da su Real i Kuzmić u pregovorima i da je dogovor blizu.
Kuzmić će u Madridu zameniti Otela Hantera (31, 203), koji je u međuvremenu prešao u CSKA iz Moskve, tako da će uz Gustava Ajona (32, 208) činiti centarski tandem kod trenera Pabla Lasa u naredne dve sezone, na koliko je ugovor potpisan.
Ostaje da se vidi koliko će Crvena zvezda zaraditi od ovog odlaska, s obzirom na to da je Kuzmić imao još dve sezone ugovora sa šampionom Srbije, ali da su u startu unete određene izlazne klauzule.
Stameni centar rodom iz Doboja došao je u Crvenu zvezdu prošlog leta iz Panatinaikosa, posle neuspešne epizode u NBA ligi, gde je češće igrao za razvojne timove Golden Stejt Voriorsa nego za prvu postavu aktuelnih šampiona najjače lige sveta.
U sistemu trenera Dejana Radonjića potvrdio je da nije slučajno odigrao 37 NBA mečeva u karijeri, međutim sjajne igre u Evroligi (9,4 poena, 7,0 skokova, 1,0 asistencija, 1,0 ukradena lopta, 0,6 blokada), pre svega u defanzivnom smislu, nisu prošle neprimećeno i crveno-beli su ga izgubili već posle godinu dana.
Kuzmić je tek drugo pojačanje Reala ovog leta, posle Fabijena Kozera (30, 195), koji je došao iz Bamberga, međutim treba reći da je "kraljevski klub" sa pozajmica vratio i Fakunda Kampaca (26, 179) i Santijaga Justu (20, 200).
Sastav Real Madrida: Serhio Ljulj, Luka Dončić, Fakundo Kampaco, Fabijen Kozer, Rudi Fernandez, Džejsi Kerol, Džef Tejlor, Dino Radončić, Santijago Justa, Jonas Mačijulis, Entoni Rendolf, Trej Tompkins, Felipe Rejes, Gustavo Ajon, Ognjen Kuzmić.
Što se Crvene zvezde tiče, pored gore nabrojane šestorke koja je već napustila klub, Stefan Jović (26, 198) dugo već nalazi se "blizu" potpisa za Bajern Minhen, a poslednjih dana govorilo se i o tome da prvak Evrope, Fenerbahče, namerava odlazak Bogdana Bogdanovića (24, 197) da nadomesti potpisom krilnog košarkaša crveno-belih, Marka Gudurića (22, 199).
Za sada, ako ne bude iznenađenja, za Crvenu zvezdu naredne sezone igraće Nemanja Dangubić, Petar Rakićević, Boriša Simanić, Ognjen Dobrić, Milko Bjelica, Branko Lazić, možda i Džona Bolden ukoliko se već ovog leta ne izbori za mesto u nekom od NBA timova, konkretno Filadelfiji Seventisiksers.