Vesti
Sport
Izaberite protivnika Partizana!
12.07.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Izaberite protivnika Partizana!
Žreb za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona održaće se u petak. Ovo su mogući rivali crno-belih. Koga biste vi voleli da izvuku crno-beli?
Partizan će, pod uslovom da eliminiše Budućnost iz Podgorice (u prvom meču bilo 2:0), već u petak saznati eventualnog protivnika u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.
Najzvučnija imena su Olimpijakos i bivši prvak Evrope Seltik. Ukoliko crno-beli izvuku grčkog šampiona, taj duel bi zbog dobro poznate netrpeljivosti dveju navijačkih grupa, bio mnogo više od fudbala. Uz to, crveno-beli imaju bogato iskustvo igranja u Evropi.
Od svih mogućih rivala, samo je Olimpijakos "usamnjen" i priključuje se žrebu u trećem kolu, baš kao i Slavija iz Praga, odnosno rumunski Vitorul, koji su zajedno sa Partizanom među nepovlašćenima.
Ako "parni valjak" ne dobije Olimpijakos za protivnika, onda će mu suparnik biti neko od klubova koji takođe igraju u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Pod uslovom da ne bude iznenađenja, mogući rivali su: Seltik (Škotska), Salcburg (Austrija), Kopenhagen (Danska), Ludogorec (Bugarska), BATE (Belorusija), Legija (Poljska), APOEL (Kipar), Maribor (Slovenija) i Karabag (Azerbejdžan).
POVLAŠĆENI
Olimpijakos
Seltik - Linfild
Red Bul Salcburg - Hibernijans 3:0
Kopenhagen - Žilina
Ludogorec - Žalgiris
BATE - Alaškert
Legija - IFK
APOEL - Didelanž
Maribor - Zrinjski
Karabag - Samtredija 5:0
NEPOVLAŠĆENI:
Malme - Vardar
Astana - Spartaks Jurmala
Partizan - Budućnost 2:0
Rijeka - TNS 2:0
Rozenborg - Dandalk
Šerif - Kukeši
Hapoel - Honved
FH - Vikingur
Slavija
Vitorul