Vesti
Sport
Nole, bolje pauziraj, zdravlje je najvažnije
24.07.2017. 20:00
Izvor: Blic
Nole, bolje pauziraj, zdravlje je najvažnije
Selektor i igrač Dejvis kup reprezentacije Nenad Zimonjić nada se da će moći da računa na Novaka Đokovića za polufinale sa Francuskom u Lilu (15-17. septembar), ali u razgovoru za Blicspport poručuje da će razumeti svog prijatelja ukoliko odluči da pauzira do kraja godine. Da li će naši momci ponoviti uspeh iz 2010. kada smo osvojili “salataru” umnogome će zavisiti od Noletove odluke da li je završio sezonu zbog povrede.
Zdeslav Milinković, doktor teniske reprezentacije Srbije, istakao je za Blicsport da našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića zbog povrede lakta čeka najmanje mesec i po dana pauze, što znači da neće nastupiti na ovogodišnjem US Openu. A tačno za mesec i po dana, na red dolazi pomenuto polufinale Dejvis kupa. Novak bi trebalo da u sredu saopšti svoju odluku o nastavku sezone.

- U sredu ćemo znati kakva je tačno njegova situacija. Vuče povredu desnog lakta već godinu dana i to je razlog zbog kojeg je predao četvrtfinalni meč na Vimbldonu. Da nije povređen sigurno bi igrao završnicu grend slema. On u karijeri nije imao toliko ozbiljne povrede da mora da pauzira duže vreme, pa se nadam dobrom ishodu - rekao je Zimonjić za Blicsport.

Šta biste ga posavetovali, da pauzira ili igra po svaku cenu?

- Kao prijatelja bih ga savetovao da se u potpunosti oporavi i 100 odsto spreman vrati na teren, jer ne mora da igra po svaku cenu. Pred njim je duga karijera i igraće bar još pet sezona na najvišem nivou. Uvek je donosio dobre odluke i verujem da će tako biti i ovoga puta.

Može li Novak ponovo do prvog mesta?

- Pokazao je da svakoga može da pobedi kada je zdrav i u dobroj formi, zbog toga verujem da će ponovo biti prvi na svetu. U međusobnim okršajima je bolji od Federera i Nadala, a protiv Mareja ima ubedljiv skor.

Njegova saradnja sa Agasijem i Ančićem?

- Mislim da je Andre Agasi neko ko može Đokoviću da pomogne, ali pitanje je koliko će vremena Amerikanac moći da mu posveti. Ako se dogovore, sigurno će njihova saradnja biti uspešna. S druge strane, Mario Ančić je već neko vreme u drugom biznisu i bilo je lepo videti ga na Vimbldonu, ali ne znam kako će se uklopiti sa Novakom. Verovatno je njihova saradnja u Londonu bila probna, a šta će se dešavati videćemo. Ukoliko je Novak završio sezonu, bio bi to veliki udarac za našu reprezentaciju?

- Nole protiv svake selekcije može da nam donese dva trijumfa i glupo je pričati koliko bi nam nedostajao. Bili bismo hendikepirani protiv Francuza ukoliko je završio sezonu.

Dva koraka dele Srbiju od nove “salatare”?

- Tako blizu, a tako daleko zbog silnih povreda naših igrača. Kada smo svi zdravi i na raspolaganju, konkurentni smo svakoj selekciji na bilo kojoj podlozi. Nadam se da ćemo svi igrati, pogotovo jer je ovo učešće u Dejvis kupu moje poslednje u karijeri.

Povrede igrača otežavaju situaciju pred polufinale sa Francuzima?

- Novak, Viktor i Janko su povređeni, a Srbija nema dugu klupu za razliku od Francuza. S druge strane, raduje me što je Dušan Lajović osvojio čelendžer u Baštadu, ali nisam srećan zbog virusne prehlade zbog koje je morao da propusti turnir u istom gradu. Laslo Đere je od danas u prvih 100 tenisera sveta i jedino na njih u ovom momentu možemo da se oslonimo. Nadamo se najboljem - zaključuje Nenad Zimonjić.

Cilj mi je da budem u 30 na svetu

Nenad Zimonjić prvi put posle 18 godina nije nastupao na Vimbldonu u konkurenciji muških parova.

- Povreda leđa Viktora Troickog sa kojim je trebalo da nastupam na Vimbldonu sprečila me je da prvi put propustim prestižni grend slem u muškoj konkurenciji dublova od 1999. godine. Sada sam u Hamburgu, gde ću igrati u paru sa Matkovskim, a potom ćemo zajedno nastupati u Kicbilu. Za ostale turnire do kraja sezone nemam dogovor ni sa jednim igračem, a cilj mi je da se plasiram u 30 najboljih dubl igrača na svetu i da pronađem stalnog partnera sa kojim bih mogao da se uigram i da napadam visok plasman - poručuje Zimonjić.

Novaka čeka mesto koje mu pripada

- Njegova dominacija poslednjih godina je bila neverovatna, ali je bio sprečen da nastavi u tom ritmu zbog povreda. Na Igrama u Riju 2016. povredio je zglob leve ruke, a potom desni lakat. To su glavni razlozi njegovog pada. Najbitnije je da se oporavi i verujem da će ponovo zauzeti mesto koje mu pripada - kaže Ziki.