Vesti
Sport
Zvezda na novom početku: Najvažniji igrač - vreme!
20.09.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Zvezda na novom početku: Najvažniji igrač - vreme!
"Za mene su ovo najbolji navijači na svetu", poruka je trenera crveno-belih na zvaničnom predstavljanju novog tima.
Crvena zvezda mts i formalno je počela takmičarsku 2017/18.
Ispunivši obaveze prema Evroligi na tradicionalnom danu za medije, ekipa Dušana Alimpijevića prvi put se slikala u juče promovisanim nike dresovima i simbolično počela novu sezonu.
U razgovoru sa novinarima, mladi trener rekao je da su ciljevi i prioriteti već nekoliko puta navedeni.
"Verujem da je ljudima već dosta svih stvari koje su izgovorene. Od nas se očekuje da se vidi teren i rezultati. Svoje prioritete smo postavili. Primarno i osnovno, cilj je ABA liga, takmičenje koje nosi sa sobom značaj igranja Evrolige. Odmah zatim, tu su i nacionalna takmičenja, prvenstva i kup i naravno Evroliga, koja najviše zanima navijače. Evroligaški cilj je da kroz nju rastemo iz meča u meč, da budemo sve bolji i bolji i da budemo više nego nezgodan protivnik svakoj ekipi koja bude igrala protiv nas".
Alimpijević je naglasio da crveno-beli ne osećaju strah ni od jednog rivala i uz to je govorio o principima novog tima Zvezde. Pre svega, ne želi poređenja sa prošlim sastavom.
"Prošla godina je prošla, ova je ova. Nezahvalno bi bilo stavljati ovoj ekipi teret i porediti je na početku ciklusa sa timom koji je prošle godine bio na kraju ciklusa, uz sjajne rezultate. Odbrana, želja u odbrani - to je nešto o čemu je izlišno pričati i što se podrazumeva kada ste u Zvezdi. Igrači koji su bili na okupu u pripremnom periodu radili su sjajno, imali su teške pripreme i jedini mi je žal što se nismo mogli do kraja i maksimalno testirati za tu igru u obrani, upravo zato što Lazić i Dobrić, koji su već prepoznatljivi po defanzivi, nisu bili sa nama. Zato i ne možemo da kažemo neke naše krajnje domete".
Upitan kako će igrati nova Zvezda, Alimpijević je odgovorio:
"Ekipa je mlada, imamo miks iskustva i energije, napadački je potentna i nadam se da ćemo igrati lepu košarku i agresivnu odbranu".
Šef struke crveno-belih potom je naglasio...
"Naš najvažniji igrač koga nemamo je vreme. To ćemo morati da sačekamo i za uklopljavanje je potreban period. Od početka priprema nemamo igrače koji su sada sa nama. Ovo danas što imamo je ceo roster. Došli smo do poslednje utakmice bez Antića, Lazića, Dobrića i Radičevića, odigrali smo tako meč protiv Lokomotive, kojim moram biti zadovoljan".
Pred crveno-belima je od petka pripremni turnir na Kritu.
"Videćemo tamo naše realnije stanje, ali bez Antića i Lazića".
Upitan za plan rotacije igrača, Alimpijević je govorio o poverenju koje oseća prema svojim izabranicima.
"Zatvorili smo roster i veoma sam zadovoljan sa onim što imam u timu. Postoji pravilo, barem ja se vodim time, da kada potpišemo igrača i dogovorimo se i kada sednem sa igračem i kažem da je 'to - to', on za mene postaje najbolji na svetu. Gledam da sve što je dobro izvučem iz njega. Iako možda nekad njima neka moja kritika tako ne deluje, ja zaista osećam kao da imam najboljeg igrača na svetu. To je to poverenje", dodao je trener Zvezde.