Vesti
Sport
Keln: Navijači Zvezde pušteni iz pritvora
28.09.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Keln: Navijači Zvezde pušteni iz pritvora
Policija u Kelnu nešto posle podneva pustila je Ivana Bogdanova i još sedmoricu navijača crveno-belih koje je uhapsila prethodne večeri.
Policija je pustila iz pritvora osam navijača Crvene zvezde koji su doputovali u Nemačku na meč Kelna i Crvene zvezde u Ligi Evrope, koji je zakazan za večeras od 19 časova.
Osam navijača beogradskog kluba, mađu kojima je bio i vođa Ivan Bogdanov, koji je ranije pravio incidente na fudbalskim mečevima, uhapšeno je u sredu uveče u jednom stanu u Kelnu.
Policija u Kelnu saopštila je da su to uradili predostrožnosti radi, budući da se oni nalaze na listi 500 lica koji su označeni kao huligani koji bi mogli da izazovu probleme.
Nemački list "Ekspres" prenosi da je policija danas nešto posle podneva pustila navijače Zvezde, uključujući i Bogdanova, jer je procenjeno da ne postoji razlog za njihovo dalje zadržavanje.
Navedeno je da im je prilikom otpusta striktno naglašeno da će biti spremni odmah da reaguju u slučaju da naprave bilo kakav incident, a određen im je i policijski nadzor.
Njima neće biti onemogućeno da uđu na stadion večeraa i prate meč između Kelna i Crvene zvezde, ukoliko imaju ulaznicu.
Očekuje se da bi na večerašnjem duelu trebalo da bude oko 5.000 navijača Zvezde, od kojih polovina živi u Nemačkoj, dok je oko 2.500 ljudi najavilo dolazak iz Srbije.
Na ulicama Kelna od jutros je raspoređeno 2.300 policijaca kako bi sprečili eventualni sukob navijača, budući da su domaći fanovi najavili organizovani dolazak na stadion.