Vesti
Sport
Zvezda čeka Bamberg: I bez Antića - na pobedu
01.11.2017. 20:00
Izvor: Mondo
Zvezda čeka Bamberg: I bez Antića - na pobedu
Crveno-beli u četvrtak ponovo igraju Evroligu u Beogradskoj areni.
Crvena zvezda mts (2-2) - Brose Bamberg (2-2). Šampioni Srbije i Nemačke u četvrtak će igrati za treću evroligašku pobedu i uspon iz sredine u "gornji dom" tabele.
Stare znance, koji su ovog leta pretrpeli značajne promene, povezuje nekoliko stvari. Pre svih, bivši kapiten Zvezde Luka Mitrović koji će u sredu uveče prvi put kročiti u Kombank arenu kao gost.
Dalje, igrač Bamberga ove sezone je i Kvinsi Miler, bez obzira na to što ta saradnja ne izgleda kako su obe strane htele. Amerikanac je i u sredu uveče na svom Twitter profilu poručio da bi rado ponovo zaigrao za Crvenu zvezdu.
Takođe, dva kluba povezuje i Dorel Rajt, igrač koji je ove jeseni bio dovođen u vezu sa crveno-belima, ali je ipak iz Igokee prešao u Nemačku, gde je prošle nedelje već pokazao da će biti veliko pojačanje ekipe Andree Trinkjerija.
U najavi sutrašnje utakmice, trener Zvezde naglasio je da će njegovom timu biti potrebna podrška navijača i još jednom je potvrdio da Pero Antić definitivno neće nastupiti zbog planskog oporavka od stare povrede.
"Ovde kada imamo pune tribine definitivno nikome nije lako! Verujem da će Luka Mitrović, sjajan čovek i košarkaš, bivši kapiten Crvene zvezde, pokušati svojim saigračima da dočara šta ih očekuje ovde i zato nam je vrlo, vrlo važno da odziv naših zvezdaša bude dobar i da imamo atmosferu koja će nam pomoći da dođemo do nove pobede. Kao što sam najavio, Pere Antića neće biti u sastavu, ostali momci su spremni", izjavio je mladi šef struke crveno-belih.
Alimpijević je najglasnio snagu bekovske linije Bamberga i rekao da imaju "pet, šest" igrača koji mogu da igraju na obe "niske" pozicije.
"Počev od Zisisa, preko Hikmena do Heketa, svi mogu biti organizatori igre. Ekipa je kompletirana dovođenjem Rajta iz Igokee i sada je tu sastav sa više od 12 dobrih igrača. Sa druge strane, naše šanse za pobedu povećavaju se kada igramo kod kuće, u atmosferi koju imamo", dodao je trener Zvezde.
Zvezda ulazi u sutrašnji meč posle trijumfa protiv Makabija, Bamberg za sobom ima uzastopne trijumfe (Unikaha, pa Baskonija). Meč će početi u 18 časova.

Parovi 5. kola
u četvrtak
Zvezda - Bamberg 18.00
Fenerbahče - Valensija 18.45
Baskonija - Panatinaikos 20.00
Makabi - Armani 20.05
Real - Himki 21.00
u petak
CSKA - Žalgiris 18.00
Efes - Unikaha 18.30
Barselona - Olimpijakos 21.00
Tabela: Real 4-0, Olimpijakos 4-0, Valensija 3-1, CSKA 3-1, Himki 3-1, Makabi 2-2, Fenerbahče 2-2, Crvena zvezda mts 2-2, Bamberg 2-2, Žalgiris 2-2, Panatinaikos 2-2, Barselona 1-3, Armani 1-3, Unikaha 1-3, Baskonija 0-4, Efes 0-4.