Vesti
Sport
Skandal u Podgorici: Navijači Budućnosti napali igrače Zvezde!
13.04.2018. 20:00
Izvor: B92
Skandal u Podgorici: Navijači Budućnosti napali igrače Zvezde!
Košarkaši Crvene zvezde verbalno su napadnuti u hotelu u Podgorici, potvrđeno je za B92.net iz kluba.
Nedugo pošto su se smestili u hotel "Podgorica", Branko Lazić, Alen Omić i Pero Antić zaputili su se na terasu restorana kako bi večerali, kada je grupa od nekoliko navijača Budućnosti krenula da ih vređa.
Neimenovani izdgrednici uzvikivali su "prebićemo vas", "zaklaćemo vas" i "razbićemo vas", a eskalaciju incidenta, odnosno prelazak na fizički sukob, sprečilo je klupsko obezbeđenje uz asistenciju lokalne policije, dok je u opštem komešanju jedan od pripadnika Zvezdinog obezbeđenja zadobio lakši udarac.
Sprečeni su bilo kakvi veći incidenti, ali ovo nikako ne ide u prilog oragnizatorima ovog meča.
Košarkaši Crvene zvezde od 20 časova gostuju Budućnosti u trećem meču finala ABA lige. U seriji je trenutno 1:1 i utakmice u Podgorici mogle bi da budu odlučujuće.
Pred ovaj meč velike mere bezbednosti biće pri ulazu u halu i duel je okarakterisan kao 'utakmica visokog rizika'. U "Moraču" večeras će moći da se uđe samo uz pomoć lične karte, što takođe govori o kakvom se stanju radi.
Pre nego što je krenula finalna serija ABA lige krenulo je sa podizanjem tenzije i saopštenjima iz klubova, ali su strasti smirile dan/dva pred meč. U Beogradu gotovo da nije bilo incidenata, osim onog manjeg na kraju drugog meča.
Treći meč na programu je od 20 časova, četvrti u subotu od 21.00, dok će se eventualni pet igrati u ponedaljk u Beogradu od 19.00.