Vesti
Politika
"Rešenje nestalih utiče na bolje susedske odnose"
20.06.2018. 20:00
Izvor: B92
"Rešenje nestalih utiče na bolje susedske odnose"
Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je rešavanje pitanja nestalih najvažnije civilizacijsko i humanitarno pitanje za Srbe i Hrvate
Prema njegovim rečima, državni organi Srbije čine sve radi pronalaženja nestalih i rasvetljavanja njihovih sudbina.
Vučić je danas, povodom druge godišnjice potpisivanja Subotičke deklaracije, primio Ivicu Vrkića, specijalnog izaslanika predsednice Hrvatske za pitanja nestalih, inače gradonačelnika Osijeka.
Vrkić je istakao da intenzivnim radom na potrazi nestalih i poginulih može biti umanjen bol porodica a to je put i za znatno bolje odnose dve države i dva naroda.
On je rekao da je sa predsednikom Vučićem razgovarao o nastavku traženja nestalih i poginulih.
„To je nastavak dogovora iz Zagreba predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i predsednika Vučića. To je dokaz da je ta tema bitna i za Hrvatsku i Srbiju“, naglasio je on.
Predsednik Srbije je ujedno najavio imenovanje svog specijalnog izaslanika, koji bi sarađivao sa državnom Komisijom za rešavanje pitanja nestalih. On je uputio pozdrave predsednici Kolindi Grabar-Kitarović, uz želje da Srbija i Hrvatska u budućnosti reše otvorena pitanja i unaprede odnose i saradnju, na dobrobit naroda obeju zemalja, i uputio joj poziv da u najskorije vreme poseti Srbiju.